De Zaanse Borrelbox biedt smaakvolle steun in zware tijden.
De Zaanse Borrelbox biedt smaakvolle steun in zware tijden. (Foto: aangeleverd)

Zaanse ondernemers slaan handen ineen

ZAANSTREEK - La Cordobesa, Le Cockelon, de Saense Balle, de Euforij en het Zaanse bakkertje slaan de handen ineen in deze moeilijke tijd. Door met elkaar samen te werken en de mooie, ambachtelijke producten van deze ondernemers samen te bundelen in één mooie Zaanse Borrelbox, kan iedereen er nu gemakkelijk thuis van genieten.  

Het zijn lastige tijden voor het Midden- en kleinbedrijf. Stuk voor stuk hebben de deelnemende ondernemers (een soms groot deel van hun) omzet verloren. De één omdat de horeca gedwongen gesloten is. De ander omdat het toerisme ingestort is en zelfs de Zaanse Schans gesloten is. Door samen te werken, kan er een mooi combinatiepakket geleverd worden, waarbij de verzendkosten laag blijven.

Aan de bestellingen is te zien dat er veel interesse in deze producten is. Voor veel Zaankanters wordt het inmiddels elke dag spannender en vervelender om de deur uit te gaan. Thuisbezorging biedt dan uitkomst. Uit de reacties van klanten is te zien dat zij hun lokale ondernemers graag door deze moeilijke tijd heen helpen. Bovendien zorgt de Zaanse Borrelbox in deze tijd voor een verwenmoment. Uit eten gaan is geen optie, dus maken mensen het graag thuis extra gezellig.

Verse producten

Elke dag worden de producten vers aangeleverd op een centraal punt. Dagelijks om 11.00 uur worden de exacte aantallen voor de dag daarop doorgegeven. De dag erna komen de bestellingen van de deelnemende ondernemers binnen op het verzamelpunt. Daar worden de pakketten ingepakt en vervolgens worden ze direct bezorgd.

Door zo direct met elkaar in contact te staan, worden overvoorraden voorkomen en hebben alle ondernemers er baat bij. De Zaanse borrelbox is zo’n succes dat er waarschijnlijk snel een tweede box bij komt: De Zaanse Bierbox. De samenwerking zorgt ervoor dat we met elkaar toch nog wat afzet kunnen realiseren. Daarnaast zorgt het ook voor een heleboel energie bij de deelnemende ondernemers.

De Zaanse borrelbox kost 39,95 euro en wordt gratis bezorgd binnen Zaanstad. Voor 6,95 extra aan verzendkosten is de box ook te bestellen in 't Gooi. Bestellen kan via www.concarne.nl

Meer berichten