IKC Toermalijn ontving Gezonde School vignet

Algemeen
Een tomaatje smaakt altijd lekker en is supergezond!
Een tomaatje smaakt altijd lekker en is supergezond! Stockfoto

WORMERVEER - De school Toermalijn, Marktstraat 22 in Wormerveer, heeft een tweede Gezonde School vignet ontvangen waar ze heel trots op zijn. 

Gezonde School is een door deskundigen opgezet programma dat scholen helpt om te werken aan een gezonde leefstijl van leerlingen en personeel. Toermalijns tweede certificaat is voor het onderdeel Welbevinden. Het geeft aan dat Toermalijn zorgt voor een leer- en leefomgeving waarin leerlingen zich veilig voelen, zichzelf kunnen zijn en zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Eerder voldeed Toermalijn al aan de kwaliteitseisen voor een gezond voedingsbeleid. Een certificaat in deze categorie betekent dat Toermalijn zorgt voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving en een fris klimaat.

Betere schoolprestaties

"Wist u dat kinderen die op jonge leeftijd al leren gezond te eten en voldoende te bewegen, daar hun hele leven profijt van hebben? Gezonde kinderen zitten vaak beter in hun vel en vallen minder snel uit op school. Bovendien draagt een gezonde leefstijl bij aan betere schoolprestaties. Bij Toermalijn vinden we het belangrijk dat kinderen zich bij ons op school fijn voelen, daar werken we met elkaar elke dag aan."

Werken aan een gezonde school loont. Toermalijn blijft zich hiervoor inzetten, zodat onze leerlingen met plezier naar school blijven gaan.