'Het komt nu echt aan op Ondernemen met grote O'

Algemeen
Handen uit de mouwen in de horeca, ook voor eigenaar Ruud Keinemans bij het leveren van thuismenu's.
Handen uit de mouwen in de horeca, ook voor eigenaar Ruud Keinemans bij het leveren van thuismenu's. Foto: aangeleverd

ZAANSTREEK - Zo run je vier restaurants en zo moet de boel op slot. "En dan komt het aan op écht ondernemerschap. Binnen vier dagen leverden we vanuit Brouwerij Hoop, Lab-44 en D'Swarte Walvis al ruim 500 maaltijden uit", aldus ondernemer Ruud Keinemans. "Een nieuw businessmodel in een kleine week in drie zaken. Prachtig te zien dat er zoveel strijdlust in ons hele team zit!"

D'Swarte Walvis levert iedere dag andere menu's tegen lage prijzen

"Werkelijk iedereen werkt nu mee in elkaars zaak, we kunnen prima uitwisselen." Daarbij is Keinemans vooral te spreken over de enorme morele support, met name nu via social media.

'Support your locals'

"En dat resulteert weer in veel bestellingen, afhalen en bezorgen. En dat zorgt weer voor nieuwe reacties en nieuwe bestellingen. In de Zaanstreek woont toch een nuchter volkje. Maar het 'Support your locals' gevoel overheerst. Mensen weten de creatieve instelling, de handen-uit-de-mouwen instelling zeer te waarderen."

Culinair 

Waar Brouwerij Hoop en Lab-44 gerechten zoals hamburgers, kip en pizza's aan de man brengen, vaak met een Hoop biertje, levert De Walvis complete traiteurmaaltijden. Die staan in huis binnen een kwartier op tafel.

Keinemans: "Het is gemakkelijk en iedere dag vers, afhalen of bezorgen. Alles komt in porties, met instructies voor verdere bereiding thuis, eigenlijk alleen opwarmen. En dat voor maar €9,50 per persoon. Gewone gerechten maar wel altijd gezond en met een 'Walvis-twist'. Het kan thuis gekoeld vier dagen bewaard worden of ingevroren. We krijgen ook aanvragen van bedrijven, lunch en diner", aldus een strijdlustige Keinemans.

Bestellen

Bestellen kan via de website www.dewalvis.nl