BREAKING NEWS

Zaandamse markt komende zaterdag weer open

Algemeen
De Zaandamse markt mag zaterdag weer open.
De Zaandamse markt mag zaterdag weer open. Foto: Dirk Karten

ZAANDAM - Volgens de 'blije Kaasboer Arjan' van Opzeeland mag de zaterdagmarkt in Zaandam weer open.

Hij laat weten: 'We staan wel in een andere opstelling als u gewend ben; een vierkante opstelling. Dit om alle klanten de ruimte te geven om de gewenste 1,5 meter afstand te bewaren. Wij hopen u weer te mogen verwelkomen op de Rozengracht."

Hij laat weten dat het voorlopig gaat om de foodhandelaren. Bovendien gelden er strenge regels over afstand houden en het niet ter plekke mogen eten van voedsel. Plus alles verpakt meegeven aan de klant.

"In de algemene appgroep van de marktkooplui bleek al dat iedereen stond te springen om weer aan de slag te mogen. Er is vandaag overleg geweest met de gemeente die het sein op groen zette. Wel wordt er extra beveiliging ingezet om toezicht te houden dat alle handel veilig gebeurt."

Als dat zaterdag het geval is, zal volgens Arjan ook de woensdagmarkt in Wormerveer weer worden gehouden. En de donderdagmarkt in Zaandam.

De redactie van het Zaans Stadsblad/Zaanstreek op Zondag heeft contact opgenomen met de gemeente Zaanstad om dit bericht te verifiëren en wacht nog op een reactie.