Stadshart Zaandam inleveradres voor speelgoedoproep burgemeester Hamming

Algemeen
Vooral puzzels zijn welkom.
Vooral puzzels zijn welkom. Stockfoto

ZAANDAM – Het Stadshart Zaandam steunt, samen met de Zaanse Uitdaging, de oproep van burgemeester Hamming om speelgoed en computers (pc’s en laptops) in te zamelen voor minimagezinnen in Zaanstad. Vanaf donderdag 9 april is het dagelijks tussen 11.00 en 12.00 uur mogelijk om nieuw speelgoed en goed werkende ict-apparatuur in te leveren in de Bullekerk, Westzijde 75.

“Kinderen in deze gezinnen hebben het nu extra moeilijk en zijn veelal niet in staat om lessen te volgen of om huiswerk te kunnen maken. Ook al hebben ondernemers het ontzettend moeilijk op dit moment, we werken aan deze oproep vanzelfsprekend van harte mee! Het zou prachtig zijn als wij ook deze groep kinderen kunnen ondersteunen”, aldus roept het bestuur op.

Speelgoed gezocht

Graag ontvangen de initiatiefnemers voor kinderen tot en met  zeventien jaar nieuw speelgoed, (familie)spellen, puzzels (500-1000+ stukjes), (puzzel)boekjes, knutsel- en tekenspullen, krijt, springtouwen, bellenblaas en dergelijke. En goed werkende laptops en ipads voor kinderen (basis en middelbare school) die het kunnen gebruiken om schoolwerk te doen. 

De pc’s en laptops worden door ICT vanaf Morgen, partner van de Zaanse Uitdaging, compleet leeggemaakt, gereset en opnieuw geïnstalleerd. Ook ipads/tablets zijn welkom voor mensen in quarantaine in het Zaans Medisch Centrum en verpleeghuizen.

Steun voor initiatieven

Het Stadshart steunt vanuit de bijdrage uit de BIZ verschillende initiatieven die in deze moeilijke tijd nog door willen gaan. Dat zijn de ZaanPride, de Uitmarkt en de Ladiesfair.  “Een toekenning wordt normaliter getoetst aan een aantal criteria. De hedendaagse uitzonderlijke situatie maakt dat we hier eenmalig van afwijken. De aangedragen initiatieven zijn een stimulans voor de ondernemers- en/of culturele instellingen in het centrum van Zaandam. Dat was voor ons de belangrijkste grond om deze bijdrage toe te kennen. De toekenning van dit jaar betekent niet dat eventuele toekomstige aanvragen met dezelfde uitgangspunten worden beoordeeld!” De uitbetaling zal uiteraard pas plaatsvinden als van overheidswege duidelijk is dat het evenement doorgang kan vinden.PP