Rotary Zaanstad brengt paasgroet aan zorgpersoneel en senioren met 1000 bloemstukken

Algemeen
Zon of geen zon, het is nu aanpakken én inpakken voor de Rotary-leden!
Zon of geen zon, het is nu aanpakken én inpakken voor de Rotary-leden! Foto: aangeleverd

ZAANSTREEK - Bij onze medische helden worden handen en vingers worden stuk geboend. Er is zelfs geen tijd om een slokje water te drinken hoorde Mario Kooi, lid van Rotary Zaanstad. Dit bracht de ondernemer van het gelijknamige hoveniersbedrijf uit Westzaan op het idee om zelf de handen uit de mouwen te steken. “Want je kunt nu toch niet zwijgend blijven toekijken?”

Verpleegkundigen en artsen in het Zaans Medisch Centrum zetten zich dag en nacht in om Corona patiënten op de Intensive Care afdeling zo goed mogelijk te verzorgen. Ook hun familieleden worden, ondanks de isolatie, door het verpleegkundig personeel toch zoveel mogelijk betrokken om bij hun dierbaren te zijn. “Tegelijk zorgt deze zeer intensieve zorg voor oeverloos veel handen wassen. Wat tot gevolg heeft dat de huid wordt stuk geboend. Ook het langdurig en intensief werken zonder pauze is slopend”, stelt Mario Kooi die met deze boodschap aanklopte bij zijn medeleden van de Zaanse serviceclub.

Druppel

Die kwamen in actie waardoor Rotary Zaanstad heeft gezorgd voor 150 tubes handcrème en individuele waterflessen om aan dit ongemak tegemoet te treden. “Het is maar een druppel op een gloeiende plaat, maar niets doen is geen optie”, aldus Mario Kooi. 

Daarnaast geeft Rotary Zaanstad aan de bewoners van Zaanse verzorgingstehuizen een fleurige attentie. Deze dagen worden 1000 fleurige Calathea’s (kamerplanten) uitgereden om de senioren die verstoken moeten blijven van bezoek een beetje op te vrolijken.

Steun tijdens Pasen

Rotary Zaanstad meent hiermee, juist tijdens Pasen als symbool voor lijden, troost en hoop, iets te kunnen doen voor de Zaanse samenleving. De Zaanse Rotary ondersteunt en ontwikkelt lokale initiatieven. En beloond ook degenen die zich inzetten om het leven en wonen in Zaanstad mooier te maken, zoals bijvoorbeeld de Korte Baan Draverij in Assendelft. Zie ook www.rotary.nl/zaandam

Rotary Zaanstad wenst alle bewoners van Zaanstad, ondanks Corona, mooie paasdagen.