Online paardenkoers: 'Assendelft Challenge'

Algemeen
Het was zo gezellig...
Het was zo gezellig... Foto: aangeleverd

ASSENDELFT - De kortebaan van Assendelft kan op zaterdag 9 mei niet doorgaan vanwege het coronavirus. Kortebaandraverijen.nl wil de kortebaanliefhebbers, inwoners van Assendelft en andere vaste bezoekers van de koers over de Dorpsstraat toch een middag vol paardensportplezier aanbieden. Daarom zorgt het in samenwerking met wedorganisatie Runnerz voor een online alternatief: ‘De Assendelft Challenge’.

Daarvoor had de website meerdere keuzes, maar zij heeft gekozen voor de Konung Gustav V:s Pokal in het Zweedse Aby. De start van deze koersdag is om 14.45 uur. Kortebaandraverijen.nl biedt voorbeschouwingen en tips aan met hetzelfde enthousiasme waarmee normaal gesproken de kortebanen worden geanalyseerd. Ook linken zij door naar de gratis beelden van Runnerz.

Welkomsbonus

Iedereen die normaal gesproken langs de baan had gestaan op de Dorpsstraat kan hierdoor toch de hele middag online genieten van paardensport en op een laagdrempelige manier weddenschappen plaatsen. Via Kortebaandraverijen.nl ligt er voor iedereen die zich registreert een welkomstbonus klaar: bij 50 euro inzet krijg je 25 euro gratis.

Alternatieve kalender

‘De Assendelft Challenge’ is onderdeel van de alternatieve kortebaankalender van Kortebaandraverijen.nl. De website biedt voor alle geannuleerde kortebanen een online alternatief. Voor de hoofdkoers van die middag kunnen door de ‘Vrienden’ van de website ook tips worden ingestuurd. Deze tellen mee voor de TipCompetitie, die de website elk jaar organiseert over het hele kortebaanseizoen. 

Wanneer de koersen op de langebaan worden hervat, gaat de website ook de kortebaanpaarden volgen die in actie komen. Daarnaast wordt in acht etappes op de fiets langs alle kortebaanplaatsen in Nederland gezocht naar mooie verhalen. Ook bericht Kortebaandraverijen.nl bijna dagelijks over de historie van de sport en komen van elke kortebaan historische feiten en video’s online. Daarnaast zijn er regelmatig interviews met mensen vanuit de sport en worden er podcasts gemaakt. Er staat ook een tweede virtuele kortebaan op de planning.