Bouw van 70 sociale huurwoningen in Zaandam van start

Algemeen
Artist impression van de nieuwbouwwoningen in de Belgischestraat en Kramerstraat.
Artist impression van de nieuwbouwwoningen in de Belgischestraat en Kramerstraat. Foto: aangeleverd

ZAANSTAD - Ondanks de coronacrisis is de bouw van 70 sociale huurwoningen in Zaandam voortvarend gestart. In opdracht van woningcorporatie Parteon bouwt TBI-onderneming ERA Contour nul-op-de-meterwoningen aan de Belgischestraat en Kramerstraat.

Dat betekent een zeer laag energieverbruik voor de toekomstige huurders. Bij de 70 NOM-woningen wordt gebruik gemaakt van slimme, duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat bewoners lagere energiekosten en dus lagere woonlasten hebben. Dit wordt onder meer bereikt door zonnepanelen op het dak, goede isolatie en een lucht/water-warmtepompinstallatie in alle woningen.

Planning

Naar verwachting worden de woningen in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd. De woningen worden in het najaar aangeboden via Woningnet.

“Ondanks de coronacrisis gaat de bouwopgave bij Parteon gelukkig door. Deze voortgang is ook hard nodig. Tot en met 2024 staan voor zo’n 250 woningen in de Rosmolenwijk nog ingrepen gepland. Momenteel wordt er hard gewerkt om de opvolgende projecten op tijd gerealiseerd te krijgen. Daarbij proberen we de planningen van de afzonderlijke projecten zo op elkaar af te stemmen dat bewoners binnen deze projecten kunnen doorstromen binnen hun wijk”, aldus Pieter van der Werff, projectmanager bij Parteon.

Wijkvernieuwing

De Belgischestraat en Kramerstraat maken onderdeel uit van de Rosmolenwijk. Oude woningen in zeer slechte staat zijn gesloopt en hebben plaatsgemaakt voor (kleinschalige) nieuwbouwprojecten.

Inmiddels zijn er al 467 nieuwe woningen in de Rosmolenwijk teruggekomen.