Totaalopbrengst Hart voor Zaankanters Kwis bijna € 11.000,-

Algemeen
De Hart voor Zaankanters Kwis werd gepresenteerd door de Zaanse geluksexpert Patrick van Hees en Marjolijn van Kooten, cabaretière van Zaanse komaf.
De Hart voor Zaankanters Kwis werd gepresenteerd door de Zaanse geluksexpert Patrick van Hees en Marjolijn van Kooten, cabaretière van Zaanse komaf. Foto: aangeleverd

ZAANSTREEK - De tweede editie van de Hart voor Zaankanters Kwis heeft bijna € 11.000,- opgebracht voor mensen en organisaties die door de coronacrisis financieel zijn gedupeerd. 

De kwis werd afgelopen vrijdagavond live vanuit het Zaantheater gehouden en en was georganiseerd door de Culturele Raad Zaanstad en het Wij zijn Zaankanters Platform van PvdA Zaanstreek. Bekende en minder bekende Zaankanters, zoals Ellie Lust, Expeditie Robinson-winnaar en tv-kok Hugo Kennis en comedian Rayen Panday stelden een vraag tijdens de online kwis. Op basis van het aantal kijkers en de grootte van de teams is de schatting dat er ongeveer evenveel spelers meededen met de kwis als de vorige keer, zo’n 750 mensen. De twee kwissen samen hebben bijna € 11.000,- opgebracht. Dat is meer dan de organisatie had verwacht. 

31 donaties

De donaties worden de komende dagen door de gekozen goede doelen zelf geïncasseerd. De deelnemers aan de kwis speelden voor één van de 65 bedrijven, ondernemers of organisaties die door zichzelf of door een ander waren aangemeld. De Voedselbank kon net als de vorige keer rekenen op de grootste opbrengst. Zij kunnen dit keer € 640,- aan steun verwachten, tien euro meer dan de vorige keer. Voetbalvereniging ZVV Zaandijk wist de meeste donateurs aan zich te binden. Met 31 toegezegde donaties wordt de clubkas met € 510,- gespekt. Ook het Zaantheater en Filmtheater De Fabriek oogsten deze editie veel steun.

Prijzen

Onder de deelnemers aan de kwis werden vele prijzen verloot die beschikbaar waren gesteld door Zaanse organisaties. Onder andere een escaperoom-arrangement bij Inntel Hotels Zaandam, kaarten voor het Zaantheater en de Culturele Raad, muziekprijzen, boeken, smakelijke bierpakketten van Hoop en Leeghwater, een halfjaar gratis kunst van Art Zaanstad, een ukelele van Dirk Heijne Muziek, een high tea van Tante Tee en een huiskamer of -tuinconcert van Jeff Heijne mogelijk gemaakt door UIT Zaanstreek, werden verloot onder de kwisdeelnemers.

De kwis is terug te kijken en dus ook nog te spelen op www.hartvoorzaankanterskwis.nl