Overzichtstentoonstelling van Teppo Korte

Algemeen
Teppo Korte – Frutti di Mare.
Teppo Korte – Frutti di Mare. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - De Finse kunstenaar Teppo Korte woont ruim 6 jaar in Zaandam en begint bij veel mensen bekend te worden. Zijn solo-tentoonstellingen in Lissabon, Amsterdam en in zijn geboortestad in Finland gaan vanwege de huidige situatie niet door. Maar elk nadeel kent zijn voordeel, zijn solo-expo in PLAY room in zijn thuisstad is des te meer bijzonder.

In Finland studeerde Teppo architectuur om zich uiteindelijk aan de schilderkunst te wijden. Bijna 10 jaar geleden kwam hij naar Nederland. Na een korte periode in Alkmaar, woont hij sinds 2013 in Zaandam. Op Zaanse bodem ontdekte hij zijn materiaal; polyester-hars. Sindsdien maakt hij met prints op film en spuitverf in hars zijn kunstwerken. Al dan niet met LED-verlichting. Actuele thema's zijn vaak het onderwerp in zijn werk. Op veel plekken in de wereld is kunst van Teppo te zien; van Buenos Aires tot Vancouver en van Venetië tot aan Helsinki. In juli laat PLAY room een overzicht zien van zijn werken in hars. Met de titel 'Harswerk' geeft de expo een woordspeling van zijn materiaalkeuze en de Engelse term 'Harsh Work' (hard werken).


De opening van deze zomerexpositie is vrijdag 3 juli van 18.00 tot 21.00 uur. De opening gebeurt met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.
Voor meer informatie zie playroom-zaandam.nl.