Counter Creatives brengt documentaire rijksweg N246/N244

Algemeen
De N246/N244 is voor veel streekgenoten een belangrijke doorgangsweg.
De N246/N244 is voor veel streekgenoten een belangrijke doorgangsweg. Foto: aangeleverd

REGIO - Deze maand worden de werkzaamheden aan de N246/N244, de provinciale weg die van Wormerveer naar Alkmaar loopt, afgerond. Om de omgeving te betrekken bij het trajectonderhoud maakte Counter Creatives voor de provincie Noord-Holland en Dura Vermeer onder meer de documentairereeks Leven aan de N244 – N246. In deze reeks worden verschillende verhalen van bewoners en ondernemers die aan het traject wonen en werken in beeld gebracht. 

Alle afleveringen en de eindfilm zijn te zien op de Facebook-pagina van het project. 150 belanghebbenden van het project krijgen de eindfilm thuisgestuurd op een Pixiocard, een videobrochure. 

Levensader

“De N246 heeft een rijke geschiedenis en is van oudsher een belangrijke levensader voor dit gebied. Er is tot aan de opening in 1969 ruim 35 jaar aan gewerkt,” vertelt Barry Menger, Creative Director van Counter Creatives. “Het meest recente onderhoud omvatte niet alleen de weg, maar ook twee bruggen. Ook heeft de provincie met een participatietraject omwonenden betrokken bij de aanpassingen. Dan kom je erachter dat een weg veel meer betekent dan asfalt en steen. Het is een levensader voor veel mensen uit dit gebied.”

Rocky Road

Barry Menger: “Met het perspectief van de weg als levensader zijn we op zoek gegaan naar verhalen die zich op en om de weg afspelen. Zo hebben we van vijf mensen, zoals een voormalig brugwachter Henk de Vries en Sylvia Helder (de huidige pontwachter), hun verbintenis met de weg opgetekend. Het is zodoende een mooi tijdsdocument geworden.” 

De eindfilm is te bekijken op Facebook. Als dank voor het geduld tijdens de werkzaamheden zijn twee blokjes “Rocky Road” van de Zaanse chocoladefabriek De Euforij naar een grote groep omwonenden opgestuurd.

Ook pontwachter Sylvia Helder komt in beeld.
Oud-brugwachter Henk de Vries.