Filmaanbod maand juli in De Fabriek

Algemeen
Scène uit Les Plus Belles Annees d'une  Vie.
Scène uit Les Plus Belles Annees d'une Vie. Foto: aangeleverd

ZAANDAM – Bij filmtheater De Fabriek., Jan Sijbrandsteeg 12 in Zaandam, draaien in de maand juli de volgende films:

UN HOMME ET UNE FEMME (vanaf premièreweek 2 juli). Jean-Louis Duroc en Anne Gauthier treffen elkaar op de kostschool van hun kinderen. Anne is de weduwe van een stuntman. Wanneer zij haar trein mist, geeft autocoureur Jean-Louis haar een lift. Dit is het begin van een liefdesrelatie van twee getroebleerde mensen. Oscarwinnaar voor beste buitenlandse film in 1966. Een film van Claude Lelouch.

LES PLUS BELLES ANNÉES D’UNE VIE (vanaf premièreweek 2 juli) Ze kenden elkaar lang geleden: een man en een vrouw, wiens onverwachte romance ontroerde in de filmklassieker Un homme et une femme. Nu voormalig autocoureur Jean-Louis zich steeds meer verliest in zijn herinneringen, probeert zijn zoon hem te herenigen met de vrouw die hij niet kon koesteren, maar waar zijn geheugen en dromen nog vol van zijn. Anne en Jean-Louis ontmoeten elkaar weer en hun verhaal gaat verder waar het stopte, vijftig jaar eerder. Een film van Claude Lelouch. Het tweeluik waar we vijftig jaar op hebben mogen wachten is eindelijk hier! Un homme et une femme en Les plus belles années d’une vie worden bewust na elkaar geprogrammeerd.

SOMEBODY UP THERE LIKES ME (vanaf premièreweek 2 juli) Rolling Stones gitarist Ronnie Wood, inmiddels de zeventig ruim gepasseerd, toont zich nog steeds op de top van zijn kunnen. Dit is een intiem portret van de legendarische muzikant, vanaf zijn jeugd in Noord-Londen waarin zijn oudere broers van grote invloed waren op zijn muzikale ontwikkeling tot aan de wereldartiest die hij nu is. Met exclusieve clip achteraf waarin Ronnie Wood een rondleiding geeft door zijn huis. Een film van Mike Figgis.

A PERFECTLY NORMAL FAMILY (Roze film, vanaf premièreweek 9 juli) Wanneer Emma’s vader vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen. Thomas verandert daarna snel in Agnete: een vrouw met zwierige jurken die opeens niet meer van voetbal lijkt te houden. Wie is deze nieuwe vader? Kan Emma deze Agnete überhaupt nog zo noemen? Het veilige gezinsleven dat ze kende, komt op losse schroeven te staan en de hechte vader-dochterband verandert voorgoed. Een film van Malou Reymann.

KINDERFILM: PETTSON & FINDUS, DE KATONAUT (vanaf premièreweek 2 juli).  Pettson schrijft een brief aan de koning en terwijl hij op antwoord wacht, gebeuren er vreemde dingen: bezoek van een tijger, kippen die uit de ruimte vallen en een luidruchtig familielid. Als klap op de vuurpijl gaat Findus de ruimte in als een echte ‘katonaut’. Een film van Torbjörn Jansson, Albert Hanan Kaminski.

Zie voor meer informatie https://www.de-fabriek.nl/