De Bonte Belevenis Assendelft weer open

Algemeen
Kinderen en paarden/pony's: een gouden combinatie.
Kinderen en paarden/pony's: een gouden combinatie. (Foto: aangeleverd)

ASSENDELFT - "We gaan er een gezellige en mooie zomer van maken bij de Bonte Belevenis! Ook wij zijn door Corona hard getroffen maar we hebben ons heel erg gesteund gevoeld door ontzettende lieve berichtjes, giften en heel veel helpende handjes in de periode dat wij moesten sluiten", laat Marieke Demmers, eigenaresse van De Bonte Belevenis, Vaartdijk 25 B2 (aan de Nauernasche Vaart) in Assendelft weten.

De kinderboerderij annex theehuis maakte een onzekere periode door die ook hele bijzondere momenten met zich meebracht. "Op het moment dat wij hoorden dat we op 1 juni weer open mochten, zijn wij met het hele team om de tafel gegaan om te bekijken hoe we op een veilige manier de Bonte Belevenis weer konden openen. Gelukkig hebben we buiten veel ruimte waardoor we veel mogelijk kunnen maken voor de kinderen en voor de ouders.Toch hebben we diverse veranderingen door moeten voeren."

Reserveren en entree

Zo is het verplicht contactgegevens van de gasten op te nemen. En er zijn minder tafels en stoelen staan in de horeca om de 1.5 meter afstand te kunnen waarborgen. De pony’s worden uitsluitend per half uur of per uur verhuurd. "We zijn gestopt met de rondjes. Dit om te voorkomen dat mensen in de rij moeten staan. Door minder pony’s in te zetten is er nu voor iedereen genoeg ruimte in het avonturenpark om rustig en veilig met de kinderen te wandelen.We zijn helaas wel noodgedwongen tijdelijk van het vrij entree-concept afgestapt. Omdat er gereserveerd moet worden, wordt bij binnenkomst gevraagd wordt of hij/zij gezond is. Ook is er overal handgel ter beschikking. Daarom berekenen we nu € 6,50 entree per gezin als er geen gebruik gemaakt wordt van de ponyhuur."

Veilig

De Bonte Belevenis is de hele zomer zeven dagen per week geopend. Dit wordt gedaan om drukte te spreiden zodat iedereen veilig van de kinderboerderij gebruik kan maken. "Zo blijft het voor iedereen gezellig en hopen wij op een geweldige en gezonde zomer bij de Bonte Belevenis!"

Droom

Dierenartsassistente Marieke Demmers is een ondernemer die, zonder subsidie, haar droom waarmaakte: de combinatie van kinderboerderij met een ponydorp en gezellig theehuis. Ze begon in 2013, geholpen door vrijwilligers. Het is inmiddels een geweldige plek geworden waar jong en oud heerlijk kan genieten van de sfeer, de dieren en de gezelligheid van het terras.

Zie verder: www.bontebelevenis.nl