Zaanse Fhanucia (13) wint prijs voor ontwerp 'heilige bos'

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd )

ZAANSTREEK - Zaans Architectuurcentrum Babel organiseerde dit jaar, samen met Hemlab en AM Gebiedsontwikkeling, een digitale wedstrijd voor kinderen. Opdracht was: ontwerp je ideale park. De jury van architecten en een vertegenwoordiger van het Hemlab vond de ontwerpen van Soumaya Assidah (Amsterdam) en Fhanucia Dalmeyer (Koog aan de Zaan) de beste in de twee leeftijdscategorieën.

In de jongste categorie vond de jury het ontwerp van Soumaya Assidah het meest aansprekend. Soumaya ontwierp een park dat mooi rustig overkomt. Er zijn veel aanleidingen om te spelen en er te verblijven, voor jong en oud. Er is niet veel groen, maar er gebeurt van alles. Simpel, maar raak, vond de jury.

'Heilige bos'

In de oudste categorie bedacht Fhanucia Dalmeyer het park Holywood, het heilige bos. Een uitgebreid ontwerp, met rustige plekken om te relaxen en veel plekken voor activiteiten. Je kunt er de hele dag doorbrengen en het zou een aanwinst voor Zaanstad en de omgeving zijn. Veel gezonde elementen en een wenswaterval met maatschappelijke meerwaarde maken het volgens de jury tot een geslaagd plan, dat alleen nog een aantal paden mist.

Digitale wedstrijd

In andere jaren organiseerde Babel op de Dag van de Architectuur een ontwerpwedstrijd voor kinderen in het Hemlab. De coronaperikelen maakten dat nu niet goed mogelijk. Vandaar de digitale wedstrijd. De gedachte om een park te laten ontwerpen werd geïnspireerd door de behoefte om tijdens de coronaperiode toch ook buiten te kunnen zijn.

De jury bestond uit Eva Stache (Zaans architect), Nina Sickenga (landschapsarchitect, MOSS), Geert de Boer (Hemlab) en Frank Vonk (landschapsarchitect, AM)

Afbeelding