Heropening Natuurmuseum E. Heimans

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Aanstaande zondag gaat het Natuurmuseum E. Heimans, Thijssestraat 1, in Zaandam  weer open. Vanaf dan is het museum weer elke zondagmiddag geopend. Voorlopig is de vraag aan bezoekers om te reserveren. Dat kan via de website en de pagina: evenementen.znmc.nl. 

Om de anderhalve meter in acht te nemen, wordt het aantal bezoekers beperkt tot maximaal twintig per keer. De entreeprijs is onveranderd: € 4,00 voor kinderen vanaf 3 jaar. Jongere kinderen en volwassen begeleiders hebben gratis toegang, net als Vrienden van het ZNMC. 

Richtlijnen
Er wordt gewerkt met twee tijdsloten. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van het museum, inclusief de buitenruimte. Bezoekers zijn welkom van 13.00 tot 14.30 of van 15.00 tot 16.30 uur. In het museum gelden de algemene RIVM-richtlijnen. Blijf thuis als je koorts en/of keelpijn hebt, kom in klein gezelschap, houd 1,5 meter afstand tot andere bezoekers en volg aanwijzingen van de medewerkers en vrijwilligers op. Kosten: € 4,00 voor kinderen vanaf 3 jaar (volwassen begeleiders zijn gratis). Pinbetalingen zijn mogelijk. 

Deur dicht, licht uit!
Op dit moment is de expositie Deur dicht, licht uit! in het museum. Bezoekers kunnen opdrachten doen en zo van alles leren over groene energie, afvalscheiding en andere leuke weetjes. Daarnaast is de vaste expositie te bezoeken. Maak kennis met drie verschillende soorten wandelende takken, vissen uit eigen sloot én natuurlijk de achtpotige dame, de vogelspin!

Afbeelding
Afbeelding