Thomas Rau spreker bij De Corner en Maatschappij

Zakelijk
Afbeelding
(Foto: aangeleverd )

ZAANDAM – Na maanden online zakendoen en netwerken houdt de Zaanse zakensociëteit De Corner en de Maatschappij weer een 'live event'. Op donderdag 27 augustus is Thomas Rau gastspreker en kunnen de ondernemers weer – op veilige afstand – met elkaar bijpraten. De bijeenkomst voor leden en introducees vindt plaats in Het HEM, Warmperserij 1 (Hembrugterrein) te Zaandam.

“Met Thomas Rau als spreker hopen wij je een inspirerende aanloop naar het najaar te geven”, aldus de initiatiefnemers. Thomas Rau is ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Zijn motto is ‘guided by the future’. Hij laat zich in al zijn handelen leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat er op dit moment haalbaar is.

Rau levert al jaren een grote bijdrage aan de nationale en internationale discussie over duurzaamheid, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur en aan de vraag hoe te handelen in het licht van de huidige grondstof-schaarste.

Innovaties

Bij zijn woorden voegt hij ook daden. Met zijn architectenbureau RAU heeft hij diverse innovaties en nieuwe standaarden opgezet op het gebied van CO2-neutraal, energieneutraal en energiepositief bouwen en recentelijk ook voor de circulaire architectuur.

In 2017 initieerde Rau Madaster het kadaster voor materialen, een open online platform, als register voor materiaalpaspoorten. Zo ontstaat een bibliotheek van materiaal in de gebouwde omgeving. Zelf noemt Rau dit het Madaster. Tijdens de bijeenkomst vertelt Thomas meer over zijn visie op de circulaire economie en het Madaster.

Aanmelden en betalen

In verband met de coronarichtlijnen is het aantal bezoekers beperkt en bestaat de verplichting om aan te melden. Voor 25 euro (inclusief consumpties en eten) per persoon (vooraf betalen via de aanmeldlink) ben je van harte welkom. Aanvang vanaf 17.00 uur. Er is ruime gelegenheid tot netwerken. Zie voor aanmelden en liod worden van De Corner https://www.de-corner.nl/

Afbeelding