Royal Duyvis Wiener ziet toekomst weer rooskleurig in

Zakelijk
Mooie parel aan de Zaanse industriestamboom: Royal Duyvis Wiener, de Nederlandse wereldleider op het gebied van cacao-verwerkende en chocolade-producerende machines.
Mooie parel aan de Zaanse industriestamboom: Royal Duyvis Wiener, de Nederlandse wereldleider op het gebied van cacao-verwerkende en chocolade-producerende machines. Foto: aangeleverd

KOOG AAN DE ZAAN – Royal Duyvis Wiener, de Nederlandse wereldleider op het gebied van cacao-verwerkende en chocolade-producerende machines, heeft een zware periode achter de rug met grote verliezen. Bijna ging het bedrijf dat in 1885 begon en in 1904 de befaamde Hembrug over het Noordzeekanaal bouwde er aan onderdoor. Inmiddels laat de onderneming weten een akkoord over herfinanciering te hebben bereikt. 

Nederlandse wereldleider in cacao-industrie gered door herfinanciering

Dit is het sluitstuk van een periode van herstructurering door bank en aandeelhouders, ingezet onder de huidige CEO Theo Pouw en CFO Mark van den Burg. Om hun betrokkenheid en het vertrouwen in de toekomst te benadrukken, zijn de directieleden medeaandeelhouder geworden in de onderneming.

Winst voor 2020

De afgelopen jaren is hard gewerkt om het bedrijf weer solvabel te maken en een gezonde, rendabele bedrijfsvoering te realiseren. De jaren van verliezen behoren tot het verleden en in 2020 wordt er een mooie winst verwacht. Door het indrukwekkende financiële herstel van Royal Duyvis Wiener is een grootbank akkoord gegaan met de acceptatie van een achtergestelde lening. Door de realisatie van achtergesteld vermogen stijgt de kredietwaardigheid van Royal Duyvis Wiener.

Einde moeilijke periode

Naast de herfinanciering vloeit er door de verandering in de aandeelhoudersstructuur ook nieuw kapitaal naar de onderneming. Deze middelen zullen worden ingezet om investeringen voor het bedrijf te realiseren. De herfinanciering van Royal Duyvis Wiener maakt een definitief einde aan een moeilijke periode waarin een aantal grootschalige projecten zorgden voor een lage kredietwaarde van het bedrijf.

Werkgelegenheid veiliggesteld

“De opdracht in 2018 om Royal Duyvis Wiener weer gezond te maken was lastig want het bedrijf maakte verlies. Dankzij de inspanningen van alle medewerkers heeft het bedrijf dit moeilijke hoofdstuk uit haar lange geschiedenis afgesloten. Het is knap hoe dit prachtige bedrijf deze beproeving heeft doorstaan”, aldus CEO Theo Pouw.

“Door de herstructurering is de werkgelegenheid van vele vakmensen veiliggesteld. Daarnaast ligt er nu een solide financiële basis waarop kan worden gebouwd. Ik ben vooral trots dat wij in een relatief korte periode verliezen hebben weggewerkt zonder gedwongen ontslagen. Dat zegt veel over de financiële wendbaarheid van dit bedrijf”, vult CFO Mark van den Burg aan.

Wereldmarktleider

Het Nederlandse Royal Duyvis Wiener is uitgegroeid tot wereldmarktleider binnen de cacao-verwerkende en chocolade-producerende machines. De Koninklijke Duyvis Wiener Groep is er trots op een stevige basis te hebben gelegd door zijn activiteiten en diensten in verschillende delen van de wereld uit te breiden. De toegewijde medewerkers, gevestigd in Nederland, Duitsland, Indonesië en Brazilië, zijn zeer gemotiveerd om de klanten te ondersteunen in het realiseren van hun optimale productiefaciliteit, van ruwe bonen tot afgewerkte chocolade

Met een langetermijnvisie op en verantwoordelijkheid voor het wereldwijde milieu streeft het R&D-team van Royal Duyvis Wiener er voortdurend naar om verwerkingsapparatuur te ontwikkelen die minimale energie gebruikt, maar toch maximale duurzaamheid en optimale kwaliteit biedt.

CEO Theo Pouw: