Zangkoor Over De Dijk vindingrijk in coronatijd

Algemeen
Onder de titel ‘Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is’ werd een filmpje van zo’n drie minuten gemaakt door het koor.
Onder de titel ‘Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is’ werd een filmpje van zo’n drie minuten gemaakt door het koor. Foto: aangeleverd/Larry Kef

WORMER - “Helaas is het voor de vele zangkoren in Nederland nog niet toegestaan om hun periodieke zang(repetitie)-avonden en/of uitvoeringen te houden. Al vanaf afgelopen maart wordt het de vele zangliefhebbers dan ook niet toegestaan om gezellig hun hobby uit te oefenen. Hopelijk zullen de huidige maatregelen per 1 september zodanig verruimd worden dat de zangeressen en zangers weer hun geliefde hobby kunnen uitoefenen”, aldus de Wormerlandse dameszangvereniging Over De Dijk, ook wel O.D.D. genoemd.

Het koor heeft een aardig alternatief bedacht waardoor het 46-koppige gezelschap toch regelmatig met elkaar kon zingen zonder daadwerkelijk bij elkaar te zijn. Dirigent Frank Anepool maakte een arrangement op het lied ‘Stay with me ‘till the morning” en speelde dat met zijn trompet en keyboard en maakte er een MP3-versie van. Hij verzond dit aan alle koorleden met het verzoek om de separate sopraan-, alt- en mezzo-partijen in te zingen via een verbinding met de computer waarna hij bij hem thuis in zijn studio alle stemmen en muziek bij elkaar mixte tot een uitvoering. De kant-en-klare MP3 stuurde hij naar alle koorleden toe.

Alhoewel het prachtig klonk vond men dat er meer mee gedaan moest worden met dit prachtige lied en deze uitvoering van de dames van O.D.D. Willem Lijnzaat, echtgenoot van een van de damesleden, kwam op het idee dat natuur en muziek een prachtige combinatie kon zijn. Als enthousiast ‘volger’ van de natuurfoto’s van mede-Wormerlander Larry Kef nam hij contact met hem op met het verzoek of hij een aantal foto’s van diverse vogels uit Wormerland mocht gebruiken.

YouTube

Gelukkig wilde Larry meewerken en werd er zo een compositie gemaakt van zang en fotografie. Onder de titel ‘Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is’ werd een filmpje van zo’n drie minuten gemaakt. Die is op YouTube te zien via: https://www.youtube.com/watch?v=PQ3aTRW-gnk

Op 24 augustus staat de eerste repetitie-avond op de kalender. “Hopelijk kunnen wij dan weer van harte gezamenlijk de kelen smeren, want het onderlinge contact is zeer belangrijk in onze vereniging”, aldus Willem Lijnzaat.