Sluiting drugspand aan Aalbersestraat en Zonnedauwhoek

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Aan de Aalbersestraat in Zaandam is een woning gesloten voor drie maanden na de vondst van onder andere 42 pondspakketten heroïne. Daarnaast werd er in de woning ook ruim 30.000 euro aan contanten aangetroffen. Aan de Zonnedauwhoek in Zaandam is ook een pand gesloten voor drie maanden. In het pand werd een kort daarvoor geruimde hennepplantage aangetroffen. 

Resten daarvan waren nog aanwezig in de vorm van onder andere: 9 vuilniszakken met vers hennepafval, droogrekken, een dompelpomp, plantenvoedsel en kweektenten. Andere attributen voor de kwekerij werden in een daar aanwezige vrachtauto gevonden. Het ging daarbij onder andere om 186 potten met aarde en steelresten, een kweektent, lampen en koolstoffilters. In het pand werd ook illegaal stroom afgetapt.

Beide panden zijn door de gemeente gesloten op basis van overtreding van artikel 13b van de opiumwet. Zaanstad heeft een streng sluitingsbeleid in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Naast bedrijfspanden worden ook woningen waarin harddrugs of wietplantages worden aangetroffen tijdelijk gesloten. Hennepplantages zorgen niet alleen voor overlast in de buurt, maar ook voor brandgevaar, omdat er vaak illegaal elektriciteit wordt afgetapt. De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen.

Afbeelding