Hoog bezoek bij Zaanse Zomer Experience

Algemeen
Burgemeester Hamming vermaakt zich goed tijdens een potje schaak.
Burgemeester Hamming vermaakt zich goed tijdens een potje schaak. Foto: aangeleverd

ZAANSTREEK - Afgelopen donderdagmiddag, 6 augustus, kwam de burgemeester een bezoek brengen aan de Zaanse Zomer Experience in de vijfde week.

Voor de thuisblijvende kinderen heeft het Sportbedrijf een zes weken programma opgesteld, waaraan kinderen van zes tot achttien jaar mee kunnen om deel te nemen aan diverse activiteiten op vijf locaties in Zaanstad. Zoals meedoen aan yoga, handbal, tekenen, acteren, dansen, knutselen en schaken. De burgemeester ging bij alle activiteiten even kijken en liet zich door de sportmedewerkers van het sportbedrijf bijpraten. 

“Heel leuk was dat mijn leerling Danielle een korte schaakles aan de burgemeester gaf”, vertelt onze speciale Zaans Stadsblad reporter Frank Tijdeman. “Zij leerde hem het ‘Gekkenmat’. Daarna speelde hij nog een schaakpartij tegen Ronin, lid van de schaakclub Zaans Schaak Club Saende. Deze partij eindigde in remise. De burgemeester verliet met een sport- en kunstzinnig gevoel het Jagersveld. Hij was zeer onder de indruk van het enthousiasme van de deelnemende kinderen.”

Zie voor de nog doorlopende activiteiten: https://www.sportbedrijfzaanstad.nl/zaanse-zomer-experience/  

Burgemeester Hamming krijgt schaakles Danielle, een van de enthousiaste schaaksters. .