Pand Penningweg gesloten na vondst drugs

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - De gemeente heeft een pand aan de Penningweg in Zaandam gesloten voor de duur van 12 maanden. De politie stelde een onderzoek in nadat er wateroverlast was geconstateerd. Er kwam water via de roldeur naar buiten gestroomd. 

Tijdens het onderzoek werden 486 hennepplanten gevonden, verdeeld over 2 kweekruimtes. Beide kweekruimtes waren voorzien van koolstoffilters, slakkenhuizen en meerdere ventilatoren en in totaal 27 assimilatielampen. Ook is geconstateerd dat er zowel diefstal stroom als diefstal water heeft plaatsgevonden. Verder stonden er op de begane grond, meerdere zakken potgrond, jerrycans met voedingstoffen en een aantal plastic potten.

Sluiting om pand uit drugscircuit te halen
Zaanstad heeft een streng sluitingsbeleid in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Naast bedrijfspanden worden ook woningen waarin harddrugs of wietplantages worden aangetroffen tijdelijk gesloten. Hennepplantages zorgen niet alleen voor overlast in de buurt, maar ook voor brandgevaar, omdat er vaak illegaal elektriciteit wordt afgetapt. De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen.