UPDATE

Zaanse publiek weet kermis goed te vinden

Uit
Ben je klaar voor de SuperMouse?
Ben je klaar voor de SuperMouse? Foto's: Dirk Karten

ZAANDAM  - “Het Zaanse publiek weet de kermis goed te vinden. De maatregelen die wij hebben gemaakt om coronaveilig de kermis te bezoeken, worden netjes in acht genomen”, zegt projectbegeleider Sander Willemstein van Buro De Kermisgids tevreden. 

Corona of niet: de kermis blijft een sterk product. De Burcht is tot en aankomende zondag de vertrouwde plek voor de traditionele najaarskermis. Waarbij met zorg looproutes en vakken voor de kramen zijn gemaakt om coronaveilig gezellig een avond (of middag) te kunnen genieten van de meest uiteenlopende attracties.

Skyglider en Max brengen bezoeker Zaandamse kermis letterlijk in hogere sferen

“We hebben inmiddels wel de nodige ervaring om het publiek veilig te ontvangen op een kermis. We die als Kermisgids zaken met 80 gemeentes en organiseren zo 120 kermissen door heel Nederland. Waarbij ik moet zeggen dat de gemeente Zaanstad altijd een warm hart heeft voor de kermis. Alle lof voor hun medewerking. En zeker dit jaar. De inschrijving doen de exploitanten in de winter. Maar toen speelde corona nog niet. De gemeente snapte dat het nu een andere tijd is geworden en helpt mee om de Zaanse kermis kostendekkend te laten verlopen voor de exploitanten”, aldus Sander.

40 meter de lucht in

Gelukkig wel, want de kermis is nou net zo’n typisch voorbeeld van Nederlands erfgoed die we met z’n allen moeten koesteren. Want het blijft vertier voor jong en ouder. Want de durfal zonder hoogtevrees kan zich op de Burcht uitleven bij de 40 meter hoge Skyglider. Of de Max die met snelheden tot 100 km/uur razendsnel ronddraait helemaal jouw ding. 

Gelukkig is er ook voor de fans van minder snelle attracties van alles te vinden op de kermis in Zaandam.Rond en rond en rond…Zo staat er onder meer de Lucky Duck waar de allerkleinsten eendjes kunnen vissen. Bij de Daytona junior staan de racewagens klaar voor de kleinere bezoekers. Het is dolle pret in een ritje bij de SuperMouse terwijl de schutters hun geluk kunnen beproeven in de schietsalon. Een kermisbezoek  is niet compleet zonder een ritje in de Super Polyp, de gave octopus. En wat denk je van de Chaos? Aan een grote arm draai je rond en rond en rond en….

Oliebollen en nougat

Natuurlijk staat er ook een oliebollenkraam en kramen met allerlei zalig typisch kermissnoepgoed als zuurstokken, rode zure likballen en nougat. Uiteraard uit Montelimar. Of toch liever een suikerspin? Of een ritje in de draaimolen? Ballengooien en altijd met een prijs naar huis? En waar is Wim nou weer? Die is – zoals ieder jaar - niet weg te slaan bij de gokkraam....

Korting

Normaal gesproken zijn er altijd interessante kortingsbonnen te vinden. Die heeft de Kermisgids nu verwerkt in een app. Die is te vinden op www.kermis-zaandam.nl 

Zaankanters jong en oud: geniet ervan! Maar houd het leuk en veilig, dus stort je met gepaste afstand in het kermisgewoel.


Imposant, de Max...
Zoete lekkernijnen horen bij de kermis.
Coronaveilig ballen gooien.
Laat de tandarts het maar even niet horen...
Ook voor de allerkleinsten is er vertier.
De SkyGlider, een ritje voor de ware durfals.
Veilige looproutes.
Toppertje! De Polyp.
Chaos in je hoofd? Stap dan in de Chaos en laat het eruit waaien!
Ruimte genoeg.