Presentatie cd ‘Dreamcatcher’

Cultuur
Trio Saen Amare: Njola Ritzen (fluit), Ruud Kleiss (trompet) en Ruud Luttikhuizen (piano).
Trio Saen Amare: Njola Ritzen (fluit), Ruud Kleiss (trompet) en Ruud Luttikhuizen (piano). Foto: aangeleverd

WORMER - De Zaanse pianoviruoos Ruud Luttikhuizen presenteerde, met zijn collega’s van het Trio Saen Amare, in het weekend van 19 en 20 september de cd ‘dream-catcher’. Dit gebeurde in de Muziekhaven en Bar Groos in Wormer.

Het Trio Saen Amare bestaat uit drie Zaankanters, te weten: Njola Ritzen (fluit), Ruud Kleiss (trompet) en Ruud Luttikhuizen (piano). Luttikhuizen had begin dit jaar, voor de coronaperiode, het creatieve idee om met deze bijzondere samenstelling van musici een cd op te nemen. Voor de acht nummers die op de cd staan, heeft hij de arrangementen geschreven.

Unieke combinatie

“Het is een unieke combinatie”, zegt Luttikhuizen. “De samenstelling van trompet, fluit en piano kom je niet vaak tegen in de muziek. Want ik vind het interessant om mooie cross-overs te maken.”  

Op de cd ‘dream-catcher’ staan bekende en minder bekende melodieën. Zoals het thema uit de film ‘Lord of the Rings’ en ‘Band of brothers’. Ook gaat het trio de uitdaging aan met het nummer Oblivion van Astor Piazolla. Ruud bespeelt daarbij de accordeon. Daarnaast zingt bariton Marco Bakker ‘het Volkslied’ uit de musical Chess.  De cd kost € 10,00 per stuk.