Online medisch dossier inzien bij Arts en Zorg Gezondheidscentrum Hoornseveld

Algemeen
Wat vertelde de huisarts ook al weer? Het is nu voor patiënten van Arts en Zorg Gezondheidscentrum Hoornseveld mogelijk hun dossier thuis online in te zien.
Wat vertelde de huisarts ook al weer? Het is nu voor patiënten van Arts en Zorg Gezondheidscentrum Hoornseveld mogelijk hun dossier thuis online in te zien. Foto: aangeleverd

ZAANSTREEK - Sinds enkele weken kunnen de patiënten van het gezondheidscentrum Arts en Zorg Hoornseveld online hun medisch dossier bekijken. Dit kan gewoon vanuit de luie stoel thuis via het portaal www.gezond.nl.

Hierin staat onder andere het advies van de huisarts, uitslagen van onderzoeken en de medicijnen die een patiënt gebruikt. Door in te loggen met DigiD, is de privacy van de patiënt en veiligheid van persoonsgegevens gewaarborgd.

Totaalbeeld

De eerste ervaringen van zowel patiënten als zorgverleners zijn positief. Pieter Kersemakers, huisarts bij Arts en Zorg geeft aan: “Door online inzage zijn patiënten steeds beter voorbereid en komen ze met duidelijke vragen op het spreekuur. Doordat er steeds meer medische gegevens online beschikbaar komen, krijgt een patiënt in de toekomst een steeds beter totaalbeeld van de eigen gezondheidssituatie”.

Voordelen

Het online inzage krijgen in het medisch dossier van de huisarts heeft voordelen als: alle gegevens in een beveiligde omgeving bekijken, het advies van de huisarts thuis nog eens rustig doorlezen, uitslagen van medische onderzoeken bekijken en een overzicht van alle gebruikte medicijnen.

OPEN

Arts en Zorg werkt daarbij met OPEN, het vierjarig landelijke programma van InEen, LHV en NHG dat ondersteuning biedt bij het veilig online delen van medische gegevens met hun patiënt.

“Als Arts en Zorg nemen wij deel aan dit programma aangezien wij het belangrijk vinden dat onze patiënten zoveel mogelijk zorg zelf online kunnen regelen en daarbij hun actuele medische gegevens kunnen raadplegen.”

Voor meer informatie ga naar https://www.artsenzorg.nl/hoornseveld