Kermis Assendelft gaat niet door

Algemeen
Geen kermis in Assendelft dit jaar...
Geen kermis in Assendelft dit jaar... Foto: Dirk Karten

ASSENDELFT - Om de verspreiding van coronavirus tegen te gaan heeft de gemeente en organisator besloten de kermis en bijbehorende evenementen in Assendelft te schrappen van de evenementenkalender. De kermis zou van 3 tot 8 oktober plaatsvinden. 

Ook Het Wapen van Assendelft is zo genoodzaakt alle evenementen te annuleren. De ondernemer laat in een reactie weten: “Heel vervelend en verdrietig allemaal. Zo denk je als horecabedrijf de boel weer op te starten en zo word je weer op non-actief gezet.”

De reden dat de kermis in Zaandam wel door mocht gaan is de beschikbare ruimte én opzet. Bij de Assendelver kermis telt het sociale contact meer dan de attracties. En juist daarbij is de kans op besmetting van het virus groot. 

Het niet doorgaan van de kermis betekent natuurlijk niet dat de horecabedrijven dicht zijn. Alleen blijven wel de regels gelden als reserveren, afstand houden etc. 

Lees daarbij ook de aangescherpte coronaregels die morgen in gaan. Zie: https://www.rodi.nl/regio/zaanstad/185997/aanvullende-coronamaatregelen-in-zaanstreek-waterland