‘Code rood vraagt om rode wijn’

Algemeen
Toen de corona in ons land uitbrak, gaf notaris Marcel ten Brinke al ludiek een 'hand' op afstand...
Toen de corona in ons land uitbrak, gaf notaris Marcel ten Brinke al ludiek een 'hand' op afstand... (Foto: Dirk Karten)

KROMMENIE – “Code rood vraagt om rode wijn. Maar wel voor degene die zich houdt aan de coronaveiligheidsregels zoals het dragen van een mondkapje. Want goed gedrag moet je belonen”, zegt notaris Marcel ten Brinke met een brede lach. Althans, dat moet je een beetje aflezen aan zijn pretoogjes omdat hij een mondkapje draagt. Maar wel een heel bijzonder waardevolle!

Win unieke Notariswijn in ludieke mondkapjesactie van notaris Ten Brinke in Krommenie

“Wilt u een mondkapje opdoen?”, vraagt de receptioniste Brigitte Nierop als we het kantoor binnenstappen. Aj, aj, dat wordt als brildrager fotograferen en interviewen in de mist... Maar in het kantoor aan de Heiligeweg 93 zullen de klanten het virus niet oplopen, dat is duidelijk. Na het passeren van de nodige ontsmettingsproducten, begroet Marcel ten Brinke mét mondkapje maar zonder handen schudden en op gepaste afstand joviaal de bezoeker.

Goede voorbeeld

“Natuurlijk is het dragen van een mondkapje niet fijn. Mijn bril beslaat ook als ik hem draag. Maar hoe kan ik het van mijn klanten wel verlangen als ik zelf niet het goede voorbeeld geef?”, zegt Marcel die zich heeft gespecialiseerd als OG-goedrecht, scheepspraktijk en IT-notaris. Dagelijks ontvangt hij mensen die op een scharnierpunt in hun leven iets belangrijks willen laten vastleggen. Daarbij wordt hij bijgestaan door zijn compagnon (zowel zakelijk als privé) kandidaat-notaris Suzanne Winder en het elf mensen sterke team.

Stofdoek…

De 45-jarige Marcel ten Brinke doet dat onder het motto ‘klassieke notariële diensten in een modern jasje’. Dat moderne jasje uit zich soms onzichtbaar voor de klant. Bijvoorbeeld door het digitaal uitlezen van de chip op een paspoort in plaats van het maken van kopie. Want die kan toch ergens blijven slingeren. Een ander kenmerk is de nodige humor waarmee wordt gespeeld rond het klassieke beeld van de stoffige notaris. “Ik heb een stofdoek voor bezoekers klaarliggen”, lacht hij vrolijk.

‘Juridische huisarts’

“Klanten delen hier hun hele ziel en zaligheid. Ik zeg wel eens ‘een notaris is een juridische huisarts’. Je ziet een heel mensenleven voorbij komen. Dat is een van de mooie aspecten van mijn vak. Je komt bij de notaris op kantoor voor de aankoop van een huis tot het officieel afhandelen een scheiding. Niet voor niets staat er een doos met tissues op tafel. Ik denk dat wij ons onderscheiden door in gewoon Nederlands goed uit te leggen wat wij kunnen regelen en vastleggen. Notarissen zijn vaak heel makkelijk in moeilijk doen. Terwijl het juist gaat om toegankelijkheid.”

Selfie maakt kans op wijn

Marcel ten Brinke mag dan graag spelen met vooroordelen over de notaris, hij is uiterst serieus als het gaat om corona. “We hebben er voorlopig mee te dealen. Maar om het leed van een mondkapje dragen te verzachten, heb ik de actie ‘code rood vraag om rode wijn’ bedacht. Om goed gedrag te belonen voor wie een Ten Brinke mondkapje draagt. Ik heb 500 stoffen exemplaren laten maken met het opdruk van ons logo en QR-code. Klanten die dit kapje buiten ons kantoor dragen en een selfie maken die opvalt, nee, ik zeg niet bij een andere notaris (…), maken kans op een unieke fles Notariswijn.”

Niet te koop

Dat is een mooie volle bordeaux van het chateau Le Clos du Notaire. Het wordt vergeven in een reguliere Notaris bordeaux én als prestigieuze Grand Cru. “Deze wijn schijnt twintig jaar bewaard te kunnen worden. Maar ik raad aan eerder te ontkurken want ze smaken echt geweldig. Vooral bij een stevig kaasje. Deze wijn is niet te koop in Nederland. Ik heb ze via een bevriende wijnimporteur kunnen kopen.”

Wie kans wil maken op deze wijn - die door Vivino (grootste online wijnmarkt/community ter wereld) is beoordeeld als behorende tot de twaalf procent beste wijnen ter wereld - moet de selfie mailen naar info@notaristenbrinke.nl.

Zie voor meer informatie: https://www.notaristenbrinke.nl/