De Zaansche Molen tijdens de herfstvakantie

Algemeen
Kom kijken en ontdekken in het nieuwe Molenmuseum.
Kom kijken en ontdekken in het nieuwe Molenmuseum. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - Wellicht gaat Nederland vanavond op slot vanwege nieuwe coronamaatregelen, dus vandaag kan het nog even! De Zaansche Molen heeft een aantal activiteiten tijdens deze herfstvakantie, een aanrader voor jong en ouder.

Zo is papiermolen De Schoolmeester is in de herfstvakantie extra open. Van maandag tot en met vrijdag is de molen te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur. Kinderen t/m twaalf jaar kunnen gratis een handmolentje gemaakt van Zaans bord maken en meenemen.

Het Molenmuseum op de Zaanse Schans is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. Kom een kijkje nemen in dit mooie nieuwe museum, waar de molens de hoofdrol hebben. Ridders van de molen, een ode aan het molenaarsambacht, is de eerste wisselexpositie met prijswinnende foto’s van onze molens, molenaars en het ambacht. Kinderen kunnen het museum beoordelen als museuminspecteur (www.museumkids.nl).

Ook molens De Kat en Het Jonge Schaap op de Zaanse Schans zijn dagelijks open van 9.30 tot 16.30 uur.

Entree Museum: volwassenen € 10,00. Jeugd t/m 17 jaar € 5,00. Combinatiekaart Molenmuseum en twee molens € 15,00. (exclusief audiotour € 2,00). Entree Molens: volwassenen: € 5,00, jeugd t/m 17 jaar € 2,50. Leden van De Zaansche Molen hebben gratis toegang. Museumkaart houders hebben gratis toegang in het museum en de twee molens op de Zaanse Schans.

Een molen blijft fascineren.