Honderden gezichten op de muren van het Museum of Humanity

Algemeen
Op de buitenmuren van het Museum of Humanity komen honderden grote gezichten te hangen.
Op de buitenmuren van het Museum of Humanity komen honderden grote gezichten te hangen. (Foto: Ruben Timman / Museum of Humanity)

ZAANDAM - Het Museum of Humanity, te vinden op het Hembrugterrein, ondergaat op 21 november een opvallende metamorfose. Honderden portretten, die op de buitenmuren worden geplakt, geven een positief signaal in dit roerige jaar van afstand houden en negatief nieuws.

Het project Let’s face it! is een eerbetoon aan de mensheid en roept op tot meer gelijkwaardigheid, liefde en verbondenheid. Op 23, 24 en 25 oktober gaan deelnemers voor de inpak-actie van het gebouw op de foto.

Let’s face it!

“Het is geen nieuws dat we in verwarrende tijden leven. Soms lijken negatieve krachten de boventoon te voeren en dat is niet oké,” vindt initiatiefnemer en fotograaf Ruben Timman. “Ik krijg koude rillingen als ik de haat, verwijten en afstand tussen mensen zie – met name op social media. Maar is dat het hele verhaal? Nee! Ik wil dat simpelweg niet geloven, want als je even stilstaat bij elkaar, goed kijkt en elkaar aandacht geeft, is er zoveel moois te ontdekken in die ander. Want mens, wat ben je mooi. Die boodschap wil ik dolgraag van de daken schreeuwen met honderden deelnemers aan deze gigantische inpak-actie van ons metershoge gebouw. Ik hoop dat het mensen inspireert om zich niet mee te laten zuigen in negativiteit. Samen kunnen we er iets moois van maken in deze wereld.”

Om die overtuiging een creatief gezicht te geven, vullen de muren van het gebouw zich vanaf 21 november met grote foto’s op posterformaat. Vier weken na de fotosessies vindt het daadwerkelijke beplakken van het gebouw plaats. Timman: “Het eindresultaat zal spectaculair zijn. Honderden prachtige mensen. Schouder aan schouder. Op afstand en toch intens verbonden, juist in deze tijd van social distancing. Het zal één groot palet vol potentie, schoonheid, waarde, dromen en verbinding opleveren.”

We schrijven het niet snel, maar het Museum of Humanity is een absolute aanrader en unieke beleving. De opzet en locatie maakt een bezoek een indringende beleving. Zie: https://museumofhumanity.nl

Het project Let’s face it! is een eerbetoon aan de mensheid.