Annemarie de Gee lanceert corona-dagboek als schrijfopleiding

Algemeen
"De deelnemers inspireren elkaar enorm.”
"De deelnemers inspireren elkaar enorm.” (Foto: Jelmer de Haas)

ZAANDAM - Schrijfdocent en auteur Annemarie de Gee uit Zaandam lanceert vandaag, maandag 26 oktober, het initiatief www.corona-dagboek.nl Via deze website biedt zij online schrijfcursussen aan waarin deelnemers worden begeleid bij het maken van een persoonlijk corona-dagboek.

‘Door schrijven de crisis beter het hoofd te bieden’

Deelnemers leren schrijftechnieken en tegelijk ontstaat er een inspirerend levensdocument. De mooiste verhalen worden op dezelfde website gepubliceerd. Haar initiatief lijkt in een behoefte te voorzien. In de afgelopen dagen hebben zich al meerdere deelnemers gemeld.

Ook bijzondere tijd

Annemarie de Gee: “Met de komst van het coronavirus is de wereld in korte tijd klein geworden. We werken thuis en veel dingen die we gewend waren kunnen even niet. Onze vrijheid wordt beperkt en we moeten leven met onzekerheid en ziekte. Maar het is ook een bijzondere tijd. Wie in de geschiedenis kan zeggen dat ze de coronacrisis hebben meegemaakt? Het is geen toeval dat er zoveel mooie dingen gemaakt worden juist in tijden van crisis. In deze schrijfcursus leer je woorden te geven aan wat er met jezelf en in je omgeving gebeurt.”

Onlinecursus

De cursussen worden online gegeven in een kleine groep van maximaal zes mensen. Daardoor krijgt iedereen voldoende aandacht en kunnen deelnemers van elkaar leren. De Gee heeft ruime ervaring in lesgeven. “Het bijzondere aan zo’n schrijfcursus is dat er in de groep een groot gevoel van saamhorigheid en onderlinge steun ontstaat. Mensen inspireren elkaar enorm.”

Grip krijgen

Iedere week staat er een relevant onderwerp centraal. Wat betekent deze tijd voor je? Hoe ga je ermee om? De deelnemers gaan daar met elkaar over in gesprek, en proberen al schrijvend grip te krijgen op dat wat er om hen heen gebeurt. Daarnaast krijgen zij een flinke dosis schrijftechniek aangereikt. Ze werken aan korte opdrachten in de les, die de pen scherpen en de fantasie uitdagen. Ook krijgen zij opdrachten mee naar huis, waarvan het resultaat de volgende les besproken wordt.

“Wat ik heel mooi vind”, zegt de initiatiefneemster, “is dat mensen iets nieuws leren en tegelijk door het schrijven de huidige crisis beter het hoofd kunnen bieden. Dat is een prachtige combinatie toch?”

Kijk voor meer informatie op www.corona-dagboek.nl.