Allerzielen in de Bonifatiuskerk

Algemeen
Allerzielen is een moment om gepast stil te staan bij hen die ons zijn ontvallen.
Allerzielen is een moment om gepast stil te staan bij hen die ons zijn ontvallen. (Stockfoto)

ZAANDAM - De Sint-Bonifatiuskerk, aan de Oostzijde 12, zet maandag 2 november van 14.00 tot 16.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur haar deuren open voor een Allerzielenbijeenkomst.

Op Allerzielen is het, in de katholieke kerk, gebruikelijk dat mensen bij elkaar komen om de overledenen van het afgelopen jaar te gedenken met een viering en uitreiking van bijvoorbeeld gedachteniskruisjes.

De viering kan dit jaar niet doorgaan in verband met de beperkende coronamaatregel van niet meer dan 30 personen tegelijk in het kerkgebouw. Door deze speciale openstelling van de kerk kunnen de mensen die willen herdenken op deze bijzondere dag, toch stilstaan bij hen die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen. Iedereen kan naar de kerk komen om daar in alle rust en op eigen wijze, een kort moment, stil te staan bij een persoon die is overgegaan.

Gedachteniskruisjes

Nabestaanden van overledenen die het afgelopen jaar vanuit de Sint-Bonifatiuskerk naar hun laatste rustplaats zijn gebracht kunnen zelf het gedachteniskruisje van het gedenkbord afnemen. Er zullen voor hen ook gedenkkaartjes en lichtjes zijn om mee te nemen.

“Heeft u een overledene te betreuren, waarvan het afscheid niet vanuit deze kerk was: ook u bent welkom om op uw eigen manier op deze bijzondere dag uw lieve dode te gedenken”, aldus het kerkbestuur. “Denk wel aan de standaard coronamaatregelen maar voelt u zich zeker welkom.”