Studenten ICT Regio College knappen oude computers op

Algemeen
 Linda Neves van Stichting Sparkling Treasure met de gedoneerde computers van het Regio College.
Linda Neves van Stichting Sparkling Treasure met de gedoneerde computers van het Regio College. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Computers schoonmaken, repareren, installeren en voorzien van software. Voor studenten van de mbo-opleiding ICT van het Regio College, Cypressehout 99, zijn dit leerdoelen die zij tijdens de opleiding moeten halen. Leuker wordt het, wanneer deze opgeknapte computers een tweede leven krijgen en gedoneerd worden aan scholen in Kaapverdië, die deze computers zeer goed kunnen gebruiken.

“Ik kom zelf van de Kaapverdische eilanden en weet dat daar veel behoefte is aan computers als het op scholing aan komt” zegt initiatiefnemer van het project en instructeur ICT op het Regio College, Amos Ramos. Via verschillende bedrijven krijgt het Regio College computers gedoneerd die worden ingezet voor ons onderwijs. Normaliter bleven deze computers na de werkzaamheden op de planken liggen. Nu krijgen zij een tweede leven. In samenwerking met stichting Sparkling Treasure zijn inmiddels zes complete computers en een beamer naar vijf verschillende scholen in Kaapverdië gebracht. Het idee is om vaker computers te doneren.

Niet vanzelfsprekend

Ook aan studenten van het Regio College wordt gedacht. Door de coronacrisis wordt veel online les gegeven en niet iedereen heeft een eigen computer. “We begrijpen dat het hebben van een computer ook in Nederland niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Daarom denken we zeker ook aan onze eigen studenten. We hebben inmiddels al tientallen studenten blij gemaakt met computers die wij van bedrijven hebben gekregen”, vertelt Amos. “Onderwijs moet voor iedereen toegankelijk zijn en als instructeur ICT gun ik natuurlijk al helemaal dat iedereen toegang heeft tot een goede computer.”