Gemeente vraagt inwoners mee te beslissen over Stationsgebied

Nieuws
Open, guur, windering.... Wie heeft een leuk idee om het groener en gezelliger te maken?
Open, guur, windering.... Wie heeft een leuk idee om het groener en gezelliger te maken? (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Het waait er altijd. Is geen mooie plek. Maar als het aan de gemeente Zaanstad ligt, wordt het Stationsplein aan de Westzijde van Zaandam een recreatieve, groene plek. Op deze plek ontstond een leegte door onder andere weggehaalde fietsenrekken. 

Wethouder Gerard Slegers (Openbare Ruimte): “Deze plek verdient echt onze aandacht. Nu bewegen zich hier vooral mensen die gebruik maken van het openbaar vervoer of naar het centrum van Zaandam gaan. Maar de plek is groot genoeg om een groene, aangename plek te creëren waar mensen kunnen wachten op de trein, elkaar (op afstand) ontmoeten of te lunchen op een bankje.”

Tijdelijk

Zaanstad vraagt inwoners om mee te beslissen en te kiezen uit twee ontwerpen. De inrichting van het plein is van tijdelijke duur. Het zal zeker vijf jaar of langer duren voordat het plein, tussen het Ebbehout en de Houtveldweg, ontwikkeld wordt. Mogelijk dat hier nieuwe gebouwen komen. Tot deze tijd wil Zaanstad deze locatie benutten om een fijne parkachtige plek te creëren voor alle inwoners en bezoekers van Zaanstad.


Snel meedenken

Inwoners kunnen tot en met woensdag 4 november meedenken over de inrichting. Er zijn twee ontwerpen gemaakt waarop mensen kunnen stemmen. Dit kan via  de website van Buitengewoon Zaanstad. De website BuitenGewoon gaat over de buitenruimte van Zaanstad; wat doet de gemeente en wat kunnen en mogen bewoners zelf doen.

De ontwerpen waarop gestemd kan worden: plan A (links) Parkstroken en plan B (rechts) Parkheuvels.