‘Het is soms een beetje chaotisch’

Algemeen
De mannen van de WOS, v.l.n.r. Jerry Jahn, de Nederlandstalige zanger Michael Nobbe die te gast was, Eric Weer en Pascha van Hattem.
De mannen van de WOS, v.l.n.r. Jerry Jahn, de Nederlandstalige zanger Michael Nobbe die te gast was, Eric Weer en Pascha van Hattem. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK – “Het begon toen ik door Max Bierlo en Leon Smit werd gevraagd een weerpraatje te houden en vistip voor het weekend te geven. Deze grondleggers van het radioprogramma zijn al lang niet meer bij het Zaanradioprogramma betrokken, maar ik nog wel als vaste presentator”, vertelt Eric Weer. Samen met Jerry Jahn en Pascha van Hattem vormt Eric het team van de Weekend Ochtend Show. De ‘WOS’-programmamakers vieren komende zaterdag het tienjarig jubileum van de Zaanradio show.

Zaanradio Weekend Ochtend Show viert zaterdag tienjarig jubileum

Kilo’s plezier, vaten vol gulle lach, lekkere muziek en veel lokale artiesten in de studio zijn de vaste ingrediënten van de radioshow. Steevast op de zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur te beluisteren op Zaanradio 107,1 FM! (en op de kabel en internet uiteraard).

Live

“Het is soms een beetje chaotisch en hectisch, maar dat hoort bij een live uitzending”, vertelt Eric. “Soms reageren mensen die we uitnodigingen pas vrijdagavond laat. Of komen spontaan op zaterdagmorgen de studio binnenlopen. Dan passen we gewoon de programmering te plekke aan.”

Hij zegt het met veel spijt in zijn stem: de spontane opzet is er wel een beetje af door de coronamaatregelen. Daarom komende zaterdag ook geen groot feest met live artiesten. Maar de heren een beetje kennende zal het toch een dolle boel worden en komt het feestje echt wel op een ander moment.

Samenwerking

De samenwerking van het trio is ook spontaan gebeurd. “Ik kende Pascha al in de tijd toen we samen een illegaal radiostation hadden. Jerry kwam erbij toen we contact met hem zochten voor een nieuwitem over zijn bowlingtalent. Zo is hij erin gerold”, zegt Eric die de vaste man achter de knoppen is en hoofdpresentator. Met sidekicks Pascha en Eric wordt het een complete show. “We maken de show echt met z’n drieën. De één zet voor, de andere kopt hem in.”

Enthousiasme

Hun geheim van tien jaar elke zaterdag live radio maken: het naar je zin hebben. Eric: “Ik denk dat we er in slagen ons enthousiasme over te brengen naar de luisteraar. En vergeet niet de inbreng van lokale artiesten. Neem Wolter Kroes. Die hadden we een keertje uitgenodigd in de studio, maar hij had eigenlijk maar tien minuten tijd vertelde hij vooraf. Vervolgens is hij toch een half uur voor uitzending aanwezig en ging pas na een uur weer weg. Of artiesten als Harry Slinger. Die nam gewoon in zijn enthousiasme ons programma over. Lachen!“

Muziekkeuze

De mannen speuren elke dag van de week naar leuke items om te behandelen in de show. Daarbij wordt de actualiteit niet geschuwd. Is het een zonnige zomerdag dan is de muziekkeuze daarop afgestemd. Regent het, dan wordt de muziek ingezet om de zon te laten schijnen uit je speakers. Wat er komende zaterdag dan ook te horen valt is onvoorspelbaar. Maar zeker is wel: het wordt een feestje!

Zie voor frequenties www.rtvzaanstreek.nl En www.facebook.com/woszaanradio