Sociaal Wijkteams laten huiskamer open tijdens corona

Algemeen
Coronaproof een kofje koffie drinken? Het kan in de Huiskamer.
Coronaproof een kofje koffie drinken? Het kan in de Huiskamer. (Stockfoto)

ZAANSTREEK - Even een kop koffie drinken met anderen? Behoefte aan een luisterend oor? Dan bent u van harte welkom bij ‘de Huiskamer’. Onder deze naam worden er op diverse locaties in Zaanstad activiteiten gehouden. Oom in deze coronatijd blijven inwoners van harte welkom.

Corona heeft ervoor gezorgd dat veel mensen zich angstig en geïsoleerd voelen, zeker nu door de coronamaatregelen veel voorzieningen noodgedwongen gesloten zijn. Verdeeld over vier locaties door de stad kunnen Zaankanters juist ook nu zes dagen per week terecht voor een kop koffie, (lotgenoten) contact, een luisterend oor of gewoon wat gezelligheid en aanspraak.

Uiteraard worden alle coronarichtlijnen in acht gehouden. Hou voor de actuele richtlijnen de website https://swtzaanstad.nl en Facebookpagina https://www.facebook.com/dehuiskamerZaanstad/ in de gaten. Sommige periodes kan het bijvoorbeeld van overheidswege tijdelijk verplicht zijn om aan te melden.

Online bereikbaar

Voor wie liever veilig thuisblijft is het mogelijk om vanuit de luie stoel op donderdagmiddag digitaal aan te sluiten bij de Huiskamer. Op dinsdagochtend is er een speciale Huiskamer voor mensen met Autisme en hun naasten. Aan deze Huiskamer kunt u ook digitaal deelnemen. Naast de Huiskamer locaties zal het digitale aanbod de komende periode verder uitgebreid worden.

Veilige haven

In de huiskamer van Zaanstad is iedereen welkom. Ook als je bijvoorbeeld dak- of thuisloos bent, als je psychische problemen hebt, als je een burn-out hebt of als je je eenzaam voelt omdat je niemand om je heen hebt. De huiskamers, georganiseerd door de Sociaal Wijkteams en partners zoals de Boedt, zijn dagelijks geopend op diverse plekken binnen Zaanstad om inwoners een veilige haven te geven.