‘Kerstige’ fotowedstrijd: Christmaholics gezocht!

Algemeen
Jolanda Hamersma haalde de tropische kerstsfeer naar haart achtertuin.
Jolanda Hamersma haalde de tropische kerstsfeer naar haart achtertuin. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK – Terwijl de regering nog ‘zoekt’ naar mogelijkheden om ons Kerstmis te laten vieren, is aan alles te merken dat we nu al verlangen naar deze feestdagen. Menig huis is al voorzien van speelse kerstverlichting. Kunstig opgetuigde kerstbomen sieren reeds onze woonkamer. Wij van het Zaans Stadsblad houden van tradities. Normaal hanteren we de ongeschreven regel ‘eerst Sinterklaas terug naar Spanje en dan berichten we over Kerstmis’. Maar dit is een vreemd jaar waarin alles anders is.

Een periode waarin we de praktisch niets mogen om het tij te keren van de oplopende besmettingen. Om het licht, de warmte en hoop van Kerstmis waar we zo naar verlangen breder te trekken dan de laatste weken van dit jaar, gaan we mee in bijna twee maanden kerstgevoel. Dat doen we via onze fotowedstrijd ‘Christmaholics’. We vragen daarbij onze lezers die al in de ban zijn van de Kerst een foto in te sturen van hun kerstbeleving.

Win kerststuk als prijs

Bent u ook al in kerstsferen? Of heeft u een mooie, bijzondere kerstuiting gezien? Maak er een foto van en stuur die naar redactiezaan@rodi.nl Vergeet niet uw naam te vermelden en wat te vertellen over wat er op de foto te zien is of waar hij is gemaakt. Wij publiceren de mooiste inzendingen die bovendien meedingen naar een leuk (kerst)prijsje.

Kerststuk Ilonka´s Bloemenhoek

Ilonka’s Bloemenhoek, te vinden op het Rooswijkplein in Zaandijk stelt een sfeervol kerststukje beschikbaar voor de winnaar.

Deze week dingen naar de prijs de volgende inzenders: Jolanda Hamersma uit Zaandam. Die maakte een kerstfoto uit eigen tuin. “Bij ons is de palmboom versierd met kerstlichtjes. We mogen in dit moeilijke jaar van corona niet op vakantie naar het tropische buitenland. Dan maar een tropische kerstsfeer in onze eigen tuin.”

Dea Verbunt uit Zaandam heeft niet alleen het hele jaar door een mooi uitzicht over de stad, in deze tijd komt daar nog een kerstsfeertje bij.

Nancy Sanches zag deze kerstetalage bij kapsalon De Kapper op de Zuiddijk.
Dea Verbunt heeft altijd een prachtig zicht over de Zaan, maar nu met een 'kerstig' tintje.