Rosarium Vriendentuin doet gooi naar winnen Kern met pit

Algemeen
De verhoogde bakken voor de oudere gebruikers van de buurttuin.
De verhoogde bakken voor de oudere gebruikers van de buurttuin. (Foto: Dirk Karten)

KROMMENIE - Het was een bewogen jaar, ook voor de Rosarium Vriendentuin. Zo deden ze dit jaar weer mee met de kern met pit wedstrijd van de Koninklijke Nederlandse heidemaatschappij.

Het doel van dit jaar was om een klein voedselbos aan te leggen, verhoogde bakken voor de oudere gebruikers van deze buurttuin en nog een aantal activiteiten daarom heen om het belang van een groene (en eetbare) leefomgeving aandacht te geven. Door de maatregelen rond corona kon veel niet doorgaan maar het begin van het voedselbos is aangelegd en de verhoogde bakken zijn er gekomen. Dankzij steun van gemeente Zaanstad en de inzet van de vrijwilligers is het één en ander toch mogelijk gemaakt.

Kern met pit

Het realiseren van het voedselbosje was de inzet voor deelname met de wedstrijd van Kern met pit. Op 23 januari wordt de winnaar van Noord-Holland bekend gemaakt. Omdat de Vriendentuin het belangrijkste deel van hun doelen hebben bereikt, denken ze een goede kans te maken om te winnen. Dit lukt echter niet zonder de steun van iedereen die de Rosarium Vriendentuin (of vergroening van de leefomgeving) een warm hart toedragen.

Stemmen

“Je kunt namelijk online je stem uitbrengen. Ga daarvoor naar de site www.kernmetpit.nl en kijk bij de deelnemende projecten 2020 met de zoekterm voedselbos krommenie. (titel; door het park het bos weer kunnen zien).

Vanaf 4 januari kan er gestemd worden. “Naast stemmen zijn wij vooral op zoek naar mensen die zich het komende jaar ook willen inzetten voor de prachtige en bijzondere buurtmoestuin midden in het Rosariumpark. Dat is hard nodig want naast meer groen hebben wij ook meer handen nodig die het willen en kunnen dragen.”

Meer informatie

De Rosarium Vriendentuin is een openbare moestuin voor en door buurtbewoners. Het is de bedoeling dat er samen wordt getuinierd en geoogst. De Vrienden willen graag veel buurtbewoners bij dit mooie stukje Zaans groen betrekken door middel van activiteiten, zoals Verhalen in het park, meewerkdagen, een buurtpicknick en meer.

Kom gerust eens langs in het Groenpark (Rosariumpark) van op dinsdag en vrijdag tussen 15.30 en 17.30 zijn er altijd wel mensen. En kijk op Facebook: Rosarium Vriendentuin. Contact opnemen via passander@gmail.com kan ook.

De gemeente Zaanstad heeft twee oude bankjes gedoneerd. In het voorjaar willen de vrijwilligers het oude bankje dat er nog staat opknappen en verplaatsen zodat er een klein pleintje ontstaat.
Zelfs op een gure winterdag heerst er een lekker sfeertje in de Rosariumtuin.
Zelf jam maken?