Warme actie Pip en Kaylee voor eenzame ouderen in Festina Lente

Algemeen
Pip van den Boogaard (10 jaar) en Kaylee van den Poel (11 jaar) uit Assendelft deden wat de regering aan ons vraagt: omzien naar elkaar.
Pip van den Boogaard (10 jaar) en Kaylee van den Poel (11 jaar) uit Assendelft deden wat de regering aan ons vraagt: omzien naar elkaar. (Foto: aangeleverd)

ASSENDELFT - Pip van den Boogaard (10 jaar) en Kaylee van den Poel (11 jaar) uit Assendelft zijn hartsvriendinnen en doen veel meidendingen samen. Wat ze ook delen sinds Corona, is het gemis van hun grootouders. Pip heeft het afgelopen jaar haar beide oma’s amper gezien omdat de ene oma in Brabant woont en de andere oma in België. Kaylee zag haar beide opa’s en oma voor Corona bijna wekelijks, nu is dat veel minder.

“Bij de meiden ontstond het idee om iets voor de grootouders te doen. Tegelijk dachten ze aan de ouderen die in verzorgingshuizen of wooncentra verblijven. Deze senioren hebben het afgelopen jaar veel minder bezoek gehad, waardoor de eenzaamheid bij veel ouderen een schrijnend probleem is geworden”, laat Sylvie, moeder van Pip weten. 

Opvrolijken

“Nu Pip en Kaylee weer thuisonderwijs krijgen en minder contact hebben met hun vrienden, ontstond het idee om de ouderen op te vrolijken met zelfgemaakte, vrolijke kaartjes. Na één dag hadden ze er 25 gemaakt en zochten ze contact met het verzorgingshuis Evean Festina Lente in Assendelft. Hierbij kregen ze te horen dat er wel 80 ouderen wonen. Als een dolle gingen ze aan de slag om voor alle ouderen een kaartje te maken. En dat is gelukt!” 

Natuurlijk hadden Pip en Kaylee het fijn gevonden als ze de kaartjes zelf aan de ouderen mochten overhandigen. Maar ze begrijpen ook dat dit door Corona niet kan. Ze hopen dat ze met deze actie bij de ouderen een glimlach op het gezicht getoverd hebben.

Tachtig 'hart onder de riemkaartjes' zijn gemaakt voor de bewoners van Evean Festina Lente in Assendelft.