Rosarium Vriendentuin Krommenie in de (kern met pit) prijzen

Algemeen
Derde prijs voor de Rosarium Vriendentuin.
Derde prijs voor de Rosarium Vriendentuin. (Foto: aangeleverd)

KROMMENIE - De Rosarium Vriendentuin, te vinden naast het Rosariumplein, is in de prijzen gevallen. Ze deden dit jaar mee met de kern met pit wedstrijd van de Koninklijke Nederlandse heidemaatschappij. Door de maatregelen rond corona kon het één en ander niet doorgaan maar de doelen zijn eigenlijk allemaal gehaald. Verhoogde bakken voor senioren, een voedselbos, een fotowedstrijd en meer bewustzijn over eetbaar groen in je directe leefomgeving. Als bonus twee nieuwe bankjes en een groot zwijn uit een boomstam. De inspanningen waren goed voor een derde plek.

“Met dit steuntje in de rug gaan wij dit jaar ook weer enthousiast aan de slag. We hebben al weer heel wat plannen om Krommenie groener en gezellig te maken. Samen met andere maatschappelijke organisaties in Krommenie steken we de koppen bij elkaar hoe wij jong en oud elkaar meer kunnen laten ontmoeten en hoe wij het belang van een groene en gezonde leefomgeving verder kunnen uitdragen. Vanaf maart gaan wij weer uitpakken”, aldus woordvoerder Jacob Spaander. 

Vrijwilligers gezocht

Ook is de Vriendentuin nog op zoek naar mensen die zich het komende jaar willen inzetten voor de bijzondere buurtmoestuin midden in het Rosariumpark. “Dat is hard nodig want naast meer groen hebben wij ook meer handen nodig die het willen en kunnen dragen. Kom gerust eens langs in het Groenpark in Krommenie. Op dinsdag en vrijdag tussen 15.30 en 17.30 zijn er altijd wel mensen in de tuin. Of kijk op Facebook: Rosarium Vriendentuin. Contact opnemen via passander@gmail.com kan ook.

De Rosarium Vriendentuin is een openbare moestuin voor en door buurtbewoners. Het is de bedoeling dat er samen in de tuin wordt gewerkt en de oogst ook samen wordt gedeeld. De initiatiefnemers willen graag veel buurtbewoners bij dit mooie stukje Zaans groen betrekken door middel van leuke activiteiten, zoals Verhalen in het park, meewerkdagen, een buurtpicknick en meer.

Blije gezichten en een officiële oorkonde.