Informatiesessies zonnepanelenplan voor bedrijfspanden met Zon op Zaan

Algemeen
Zonnepanelen op het bedrijfspand van een deelnemer Zon op Zaan.
Zonnepanelen op het bedrijfspand van een deelnemer Zon op Zaan. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - De Green Business Club Zaanstad en de gemeente Zaanstad slaan met ‘Zon op Zaan’ de handen ineen om lokale ondernemers te ondersteunen bij hun overstap van fossiele brandstof naar zonne-energie. Om ondernemers te informeren worden er informatiesessies gehouden. Deze vinden plaats op dinsdag 2 maart of donderdag 4 maart van 10.00 tot 11.00 uur.  

“Heeft uw bedrijfspand een geschikt dakoppervlakte en wilt u met uw bedrijf klaar zijn voor de toekomstige milieuwetgeving? Meld u dan aan voor de online informatiebijeenkomsten. Die zijn zowel waardevol voor het milieu als uw knip”, stelt de Green Business Club Zaanstad.

Ondersteuning

Vanuit Zon op Zaan krijgen geïnteresseerde ondernemers met een bedrijfspand in Zaanstad kosteloos en vrijblijvend een op maat gemaakt zonnepanelenplan. Dit plan wordt opgesteld door een lokale aanbieder van zonnepanelen. Daarnaast krijgt de deelnemer ondersteuning bij de subsidieaanvraag bij de Rijksoverheid. Er is er begeleiding bij het proces van advies, technische haalbaarheid tot eventuele aankoop. Op deze manier willen Green Business Club Zaanstad en Gemeente Zaanstad zo veel mogelijk Zaanse bedrijfspanden voorzien van zonnepanelen en de energietransitie versnellen. 

Voordelen

“Het grootste voordeel is dat zonne-energie het milieu minder belast, maar er is meer.  Zonnepanelen verlagen uw energierekening aanzienlijk en verbeteren het energielabel van uw pand. Dankzij de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) van de Rijksoverheid is overstappen op zonne-energie nu extra winstgevend. Wilt u wel zonne-energie, maar liever geen panelen aanschaffen? U kunt ze ook leasen. Zo draagt u wél bij aan de energietransitie echter zonder investering.”

Digitale bijeenkomsten

Aanmelden voor de digitale bijeenkomsten kan op greenbusinessclub.nl/zaanstad/aanmelden-zon-op-zaan/

Afbeelding