Statiegelddonatie welkome aanvulling bij stichting Icarus et Mars 1940-1945

Algemeen
(v.l.n.r.) Bedrijfsleider Huub van de Coop Assendelft, oprichter Johan Graas en Jan Peerenboom, medewerker van de stichting en de statiegelddonatie-cheque.
(v.l.n.r.) Bedrijfsleider Huub van de Coop Assendelft, oprichter Johan Graas en Jan Peerenboom, medewerker van de stichting en de statiegelddonatie-cheque. (Foto: aangeleverd)

ASSENDELFT - Blije gezichten bij de leden van de stichting Icarus et Mars 1940-1945. Oprichter Johan Graas ontving donderdag 18 februari een cheque van de Coop Assendelft met een bedrag van 813,40 euro voor de werkzaamheden van de stichting. Het bedrag kwam tot stand dankzij het verzamelen van lege flessen waarbij het statiegeld naar de stichting ging. 

“Een prachtig bedrag, want zelf had ik gedacht op de helft uit te komen”, vertelt Johan. “Het bedrag is een welkome aanvulling omdat het museum Icarus et Mars, te vinden aan de Zeedijk in Assendelft, al geruime tijd dicht is.”

Het bedrag wordt deels gebruikt worden voor het onderhoud van het museum en onderzoek te doen naar nog vermiste piloten die tijdens de Tweede Wereldoorlog vermist zijn geraakt. Graas doet hier al 50 jaar onderzoek naar en heeft al vele vermiste bemanningsleden gevonden waardoor ze een officieel graf hebben gekregen. 

Johan Graas wil dan ook iedereen bedanken die zijn lege flessen gedoneerd hebben aan de stichting. “Hartverwarmend, zeker omdat we in 2020 niet het 75-jarig bevrijdingsfeest hebben kunnen vieren door het coronavirus.”

Zie ook: https://www.icarusetmars.com/

Afbeelding