Start kindertuinen in Rosarium Vriendentuin

Algemeen
Ook is er dit jaar een nieuw dier in de tuin:  een gigantisch groot zwijn van een boomstam.
Ook is er dit jaar een nieuw dier in de tuin: een gigantisch groot zwijn van een boomstam. (Foto: Dirk Karten)

KROMMENIE - Ook dit jaar zal de Rosarium Vriendentuin in het Rosarium park doorgaan met de kindertuinen. Er zullen tuintjes beschikbaar zijn waar kinderen in hun eigen stukje lekker (met hun ouders) aan de slag kunnen wanneer ze dat zelf willen.

Groene oase in Krommenie zoekt ook vrijwilligers

Natuurlijk is tuinieren soms best ingewikkeld. Daarom zal Ton Smit, bekend van onder andere de Schooltuinen van de Bijenkorf in Assendelft, elke maand een keer aanwezig zijn met gereedschap, plantjes en zaden. Hij is steeds op de eerste woensdagmiddag van de maand aanwezig van 14.00 tot 16.00 uur zijn. De start is in maart. In oktober wordt traditioneel het seizoen afgesloten met een pannenkoekmaaltijd in het Rosariumhorst.

Opgeven

Wie zin heeft om lekker met plantjes en groente en grond bezig te zijn, kan zich opgeven bij Ton Smit: tonsmit60@gmail.com Let wel op: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Ook is er dit jaar een nieuw dier in de tuin: een gigantisch groot zwijn van een boomstam. Daar moet nog een naam voor worden gezocht. En hij moet nog een mooi kleurtje krijgen. Samen met het Sociaal wijkteam en Local Heroes is de Vriendentuin bezig om meer activiteiten in het park te organiseren. Dat zijn dit komend seizoen ook leuke workshops voor jong en oud.

“We zijn ook op zoek naar mensen die zich het komende jaar willen inzetten voor deze prachtige en bijzondere buurtmoestuin midden in het Rosariumpark. Dat is hard nodig want naast meer groen hebben wij ook meer handen nodig die het willen en kunnen dragen”, aldus de Vriendentuin.

Vriendentuin

De Rosarium Vriendentuin is een openbare moestuin voor en door buurtbewoners. Het is de bedoeling dat er samen wordt getuinierd en ook samen oogsten. Bedoeling is veel buurtbewoners bij dit mooie stukje Zaans groen te betrekken door middel van activiteiten, zoals Verhalen in het park, meewerkdagen, een buurtpicknick en meer. Op dinsdag en vrijdag tussen 15.30 en 17.30 zijn er altijd wel mensen in de tuin die meer kunnen vertellen . Zie ook Facebook: Rosarium Vriendentuin. Contact opnemen via passander@gmail.com kan ook.