‘ZaanPride moet vrolijk feest worden’

Algemeen
Geef elkaar (in deze coronatijd figuurlijk) de hand, wie je ook bent, wat je ook doet en welke kleur je ook hebt...
Geef elkaar (in deze coronatijd figuurlijk) de hand, wie je ook bent, wat je ook doet en welke kleur je ook hebt... (Stockfoto)

ZAANSTAD - “ZaanPride moet een vrolijk feest worden en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie. De Pride laat zien dat Zaanstad een tolerante, mooie stad is die iedereen wil omarmen”, aldus Frankie Vos van De Zaanse Regenboog.

‘Pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie’

Van 4 tot en met 12 juni vindt er een scala aan activiteiten plaats tijdens de Zaanse Regenboogweek. Met een programmering van kleinere en grotere activiteiten op het gebied van kunst, cultuur, politiek en entertainment. Om de zichtbaarheid en de solidariteit met de Zaanse LHBTIQ+ gemeenschap te tonen vragen we eenieder om deze week de Zaanse Regenboogvlag uit te steken.

Trots

“De Zaanse Regenboog is er trots op om deze week voor het tweede opeenvolgende jaar te mogen organiseren in onze prachtige stad Zaanstad. En dat doen we samen met Odion, Café Pride, JEZ jongeren, Bureau Discriminatiezaken, Raaz, Podium De Flux, Zorgcirkel, Evean, Rederij Zaanprinses, Zaanse Theaterschool, Paarse Vrijdag Krant, Zaans Museum, Brouwerij Hoop, TranScreen, Filmtheater de Fabriek en nog vele andere organisaties.”

Alternatief programma

Het is niet mogelijk om de Zaanse Regenboogweek af te sluiten met een bonte Zaanse Regenboogparade met aansluitend groot feest. In plaats daarvan komt er die dag een alternatieve programmering. Zie voor de aankondigingen www.zaanpride.nl of www.dezaanseregenboog.nl of de sociale mediakanalen.