Twintig jaar Jeroen van Delft Kozijntechniek

Partnerbijdrage
De mannen zijn er klaar voor om ook uw huis van fraaie kunststof kozijnen te voorzien.
De mannen zijn er klaar voor om ook uw huis van fraaie kunststof kozijnen te voorzien. (Foto: aangeleverd)

WEST-KNOLLENDAM – “Het is dankbaar werk. Als wij klaar zijn, is vaak de hele gevel van het huis opgeknapt. Nieuwe kunststof kozijnen en gevelbekleding geeft een gevoel van een nieuw huis”, vertelt Jeroen van Delft. De eigenaar bij Van Delft Kozijntechniek, met een loods in West-Knollendam, zit twintig jaar in het vak. Hij heeft het drukker dan ooit.

Nieuwe kozijnen geven gevoel van nieuw huis

“Mensen kunnen nu niet op vakantie en gebruiken hun vakantiegeld om het huis en de tuin op te knappen. Of benutten de overwaarde. Dit is de drukste periode die ik in twintig jaar heb meegemaakt. Waarbij je ook echt bijzondere verzoeken krijgt voor offerte”, vertelt Jeroen.

Normaal gesproken komt hij bij de mensen aan huis om in te meten en een strakke prijs neer te leggen. “Nu kreeg ik laatst een belletje of ik ‘even aan de hand van het adres wilde inschatten wat de kosten waren en een prijsje op de mail te zetten’. Want dan kon de opdrachtgever ‘morgen naar de bank voor het regelen van de geldzaken.’ Los van het feit dat ik persoonlijk contact met de klant erg leuk vind, wil ik altijd eerst zelf kijken om de garantie op het werk te geven ook hard te maken.”

Duimen draaien

Twintig jaar geleden begon Jeroen, samen met compagnon Martijn van Zanten, in Heerhugowaard als selectwindows dealer DeZa. Na zeven jaar ging hij zelfstandig door met een showroom in Wormerveer. “Twintig jaar geleden moest je nog uitleggen wat kunststof kozijnen waren. In Wormerveer zat ik op gegeven moment dertig uur in de week met m’n duimen te draaien. Inmiddels weten de mensen wel wat kunststof is. Daarom kunnen ze op mijn website alle informatie vinden. Tot het downloaden van brochures aan toe. De kosten die ik nu bespaar door online informatie te geven, reken ik door in lagere tarieven”, zegt Jeroen.

Totaalpakket

Naast kunststof kozijnen levert Van Delft (kunststof) deuren, dakkapellen, schuifpuien, keralit gevelbekleding, zonwering tot veranda’s aan toe. Een totaalpakket. Jeroen: “Zo leveren we kozijnen van het merk K-Vision. Duitse degelijkheid. Gemaakt door een leverancier waar wij al jarenlang goede ervaringen mee hebben. En die 1500 (!) kozijnen per week maakt. Los van hun mooie verdiepte profielen en kleuren, kan ik zo tien jaar garantie geven.”

Lokale kennis van zaken

Van Delft Kozijntechniek kent met twintig jaar ervaring inmiddels als geen ander de Zaanstreek. Soms letterlijk als hoogtepunt. Zo plaatste hij 120 kozijnen in de 140 meter hoge PTT-toren van Wormer. Hij kent ook alle plus- en bouwkundige minpunten van de regio. “Zo zal je mij wel een veranda zien plaatsen, maar nooit een vaste serre. Op de slappe Zaanse grond gaat een serre ‘geheid’ zakken waardoor je vroeg of laat lekkage krijgt. Ik werk met kwaliteitsmerken, lever vakwerk en wil geen gezeur omdat je iets bouwt wat eigenlijk niet kan.”

Wat wel allemaal kan, is te zien op www.vandelftkozijntechniek.nl