‘Welkom klanten bij de kapper, pedicure, schoonheidsspecialiste etc.’

Algemeen
Welkom klanten!
Welkom klanten! (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK – Of ondernemers in de contactberoepen blij zijn dat ze vandaag weer de deuren mogen open, hoef je niet te vragen. En hun klanten zijn wellicht nog positiever. Want we mogen onze nagels weer laten verzorgen, de schoonheidssalon bezoeken en ons haar weer in model laten brengen.

Hoe blij deze beroepsgroep is, blijkt wel uit de foto van kapster Marga van de Braak. Met feestelijke ballonnenpilaren werden de klanten begroet bij haar Marga’s Kniphut op het Mosterland 27 in Koog aan de Zaan. ‘Voor 40 jaar ervaring in  kwalitatieve haarverzorging, gezelligheid en een lekker kopje koffie of thee!’ 

‘Personal shopper’

Inmiddels spelen andere branches ook gelijk slim in op wat er mondjesmaat mogelijk is om op toch veilig de winkel te bezoeken. Zo kun je de bouwmarkten bezoeken samen met een ‘personal shopper’. Of de ware doe-het-zelver zo met een boodschappenlijstje door de bouwmarkt gaat struinen valt nog te bezien. De ideeën wat je nodig hebt voor de klus bepaal je immers vaak aan de hand van de materialen die je al snuffelend tegenkomt. 

Maar laten we niet gelijk de zure Zaankanter uithangen! Dat de rest van de branches snel moge volgen! Daar pakken wij dan een pintje op in de horeca, toch?