Stichting Groen Waterrrijk maakt Saendelft schoner én groener

Algemeen
Het enige wat de deelnemers hoefden mee te nemen was een goed humeur en een vuilniszak.
Het enige wat de deelnemers hoefden mee te nemen was een goed humeur en een vuilniszak. (Foto: Rob Verweij)

ASSENDELFT - De stichting Groen Waterrijk heeft op afgelopen zaterdag in Saendelft enthousiast meegedaan aan de Landelijke Opschoondag. Het motto van deze dag, Wij doen het samen, zorgde voor een flinke opkomst. 

De stichting is vanaf januari dit jaar verantwoordelijk voor de aanleg, het beheer en onderhoud van het park in aanleg aan de Omweg. Normaal verzamelen zij zich op de tweede zaterdag van de maand al een groep vrijwilligers om in Saendelft Oost (Waterrijk) zwerfafval op te ruimen. Dit keer een weekje later om aan de landelijke actie mee te doen. De opschoonploeg verzamelde zich om 11.00 aan de Omweg op het basketbalveld. Voor opruimspullen werd gezorgd. 

De landelijke Opschoondag vindt dat een schone woonomgeving een belangrijke voorwaarde is voor een algemeen gevoel van welzijn. En dat samenwerking, in de breedste zin van het woord, de sleutel is naar een schoner land. Schoon is waardevol. En wat van waarde is verdiend liefdevolle aandacht. 

‘Handjes’ gezocht 

Op 13 maart hebben meer dan veertig vrijwilligers de bloementuin van het park in wording aangelegd. Het was een groot feest om dit samen te kunnen doen aldus het stichtingsbestuur. Op groenwaterrijk.nl is een fotoverslag terug te vinden. Bij het onderhoud kan de stichting nog wat structurele handjes gebruiken. Zo willen ze in ieder geval één keer per maand met elkaar het terrein onderhouden. In de groeimaanden (van april tot en met september) is het meerdere keren per maand nodig. 

“Het is vooral leuk en gezellig om met elkaar bezig te zijn, maar ook sportief, leerzaam en gezond. Uiteraard krijg je een natje en een droogje. Het is fijn als er op een vaste kern gerekend kan worden. Kan je twee uurtjes in de maand helpen? Je bent van harte welkom! Stuur je naam, adres, email en telefoonnummer naar info@groenwaterrijk.nl 

Groen Waterrijk is verder nog op zoek naar leden voor een activiteitencommissie die leuke dingen in het park organiseren. Extra handjes om de website bij te houden. Handige buren – en buren met groene vingers die af en toe gevraagd kunnen worden om ergens mee te helpen. Verspreiders van nieuwsbrieven in Saendelft Waterrijk.