Gouwpark Zaandam bereikt met ‘Residence William’ hoogste punt

Huis
Toekomstige bewoners aan de noordzijde van Residence William kijken straks uit over het Gouwpark en in zuidelijke richting op het Burgemeester In ’t Veldpark.
Toekomstige bewoners aan de noordzijde van Residence William kijken straks uit over het Gouwpark en in zuidelijke richting op het Burgemeester In ’t Veldpark. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Gouwpark Zaandam bereikte maandag 29 maart met het appartementengebouw ‘Residence William het hoogste punt. De woonwijk Gouwpark wordt gebouwd op het voormalige terrein van het Zaans Medisch Centrum en is ontwikkeld door Wilma Wonen en HSB Ontwikkeling. Achitectenbureau Mollink Soeters PPHP tekende voor het ontwerp. In totaal worden in Gouwpark 248 woningen gebouwd (waarvan 124 grondgebonden woningen en 124 appartementen).

De achtste verdieping van dit 124 appartementen tellende gebouw bevindt zich op een hoogte van 28 meter. Het in een V-vorm gebouwde appartementengebouw dankt zijn naam aan oliemolen Koning William die tot 1910 op enige afstand van de Gouw ten noorden van de Kopermolenstraat heeft gestaan. Van de 124 appartementen worden er 74 afgenomen door Eigen Haard.

Kibbeling als dank

Wouter van Someren, manager verkoop en marketing van Wilma Wonen, is duidelijk over het project dat ondanks corona geen vertraging heeft opgelopen: “Met een lekker broodje, kibbeling en een drankje bedanken we de betrokken bouwers van HSB en de metselaars van Deurwaarder voor hun professionaliteit. Ze zijn goed georganiseerd en dat zie je terug op de bouwlocatie en aan het bouwwerk.”

Toekomstige bewoners aan de noordzijde van Residence William kijken straks uit over het Gouwpark en in zuidelijke richting op het Burgemeester In ’t Veldpark. De hogere woonlagen hebben zicht op Zaandam en zelfs Amsterdam. Naar verwachting wordt Gouwpark Zaandam in het derde kwartaal van dit jaar opgeleverd.