Het broedseizoen is begonnen; denk aan rust weidevogels

Algemeen
Als je dit bordje ziet, loop dan a.u.b. een stukje verderop door. Namens de broedende vogels dank!
Als je dit bordje ziet, loop dan a.u.b. een stukje verderop door. Namens de broedende vogels dank! (Foto: aangeleverd)

REGIO - De lente is aangebroken en iedereen geniet van het mooie voorjaarsweer. Weidevogels zoals kievit, grutto en scholekster zijn weer teruggekeerd en neergestreken op hun vertrouwde plekje op het boerenland. De eerste eieren zijn gelegd en de paartjes doen hard hun best om deze uit te broeden. Wat deze vogels nu nodig hebben is rust om deze taak te volbrengen. 

En om energie te sparen voor als de jongen er eenmaal zijn. Om recreanten daarop te attenderen heeft agrarische natuurvereniging Water, Land & Dijken bordjes opgehangen bij haar leden. De weilanden en akkers mogen niet betreden worden (dit geldt ook vanaf de waterkant) en zijn ook voor honden verboden. Zo kan de stress voor weidevogels beperkt worden. Het maken van deze bordjes is mogelijk gemaakt door de subsidieregeling ‘Niet Productieve Investeringen’ van de overheid. 

De financiering voor deze bordjes komt vanuit het Europees fonds voor Plattelandsontwikkeling, de POP3 regeling. Met dit fonds investeert Europa in het platteland.