Energiecadeautje voor alle Zaanse huiseigenaren

Algemeen
Radiatorfolie helpt op een simpele manier de warmte in het huis te houden.
Radiatorfolie helpt op een simpele manier de warmte in het huis te houden. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTAD - Alle Zaanse huiseigenaren krijgen van de gemeente Zaanstad een waardebon van € 70 voor energiebesparende producten. Denk aan radiatorfolie, LED-lampen en tochtstrips. Of een warmetescan. Wie de waardebon gebruikt maakt ook kans op een extra waardebon van € 500 voor grotere duurzame maatregelen aan de woning.

Eind maart kregen huiseigenaren een brief met de waardebon van € 70,- en een unieke code. Er zijn twee manieren om de waardebon te verzilveren. Via de website www.winstuitjewoning.nl/zaanstad zijn de producten direct met de waardebon bestellen en betalen. De waardebon kan ook gebruikt bij een lokale bouwmarkt. In dat geval schiet men het bedrag eerst voor en wordt het op de eigen rekening gestort bij wie het betaalbewijs via de website opstuurt.

De waardebon is één keer gebruiken en het bedrag slechts in één keer uitgeven. Als er geld over blijft, vervalt dit bedrag. De actie is geldig zolang het budgetplafond niet is bereikt en uiterlijk tot en met 31 december 2021. De waardebonnenactie is mogelijk door de subsidie Regeling Reductie Energieverbruik die Zaanstad van het Rijk kreeg.

Regeling voor huurders

Rond de zomer krijgen huurders ook een waardebon voor energiebesparende maatregelen. Op dit moment wordt gewerkt aan het uitwerken van de subsidieregeling. Zodra er meer bekend is krijgen huurders ook meer informatie.