Bloembollenlint als kleurrijke voorjaarsbode naar warmere tijden

Algemeen
Het bloembollenlint in Westerkoog.
Het bloembollenlint in Westerkoog. (Foto: Dirk Karten)

KOOG AAN DE ZAAN - Laten we eerlijk zijn, het is gewoon te koud. Regelmatig valt er nog hagel en natte sneeuw terwijl het caravanseizoen al twee weken is begonnen en we ons gewoon lekker in het voorjaarszonnetje willen warmen.  De ‘grillen’ van april mogen nu wel stoppen. En mens zou er narrig van worden als er weer de zoveelste donkere wolken zich ontladen boven ons hoofd.

Gelukkig is ook de voorbode van betere voorjaarstijden her en der in Zaanstad te zien. De bloembollenlinten fleuren je humeur toch spontaan op. Zo ook in de wijk Westerkoog. De groenstrook langs het fietspad aan de Westerkoogweg staat momenteel volop in de bloei. De gemeente had deze kleurrijke voorjaarsbode al eerder aangelegd.

Bloembollenzee langs de Binding

Vorig jaar november was ook de groenstrook langs de busbrug De Binding aan de beurt. De bloembollen werden massaal onder het grastapijt gestopt. Met als resultaat dat er nu een schitterende zee van gele en witte krokusjes is ontstaan. 

Blijft over warmer weer. Als we de voorspellingen mogen geloven is er licht aan het eind van de koudetunnel. Geleidelijk loopt de temperatuur op en vanaf vrijdag wordt het zelfs tien tot vijftien graden. Vrij normale waarden voor de tijd van het jaar want de afgelopen tijd was het veel kouder dan normaal.  De kans op échte lentewarmte van twintig graden of meer is voorlopig klein door de noordoostenwind. Dat betekent wel zonnige perioden.  

Zoek de verschillen...