Trek de stoute (wandel)schoenen maar aan naar het Hembrugterrein

Algemeen
Aan de hand van een plattegrond en audiotour het Hembrugterrein verkennen.
Aan de hand van een plattegrond en audiotour het Hembrugterrein verkennen. (Foto: Floris Krelage)

ZAANSTREEK - De hele maand april staat bij Marketing Zaanstreek in het teken van wandelen. Naast de recent gepresenteerde stadswandeling Zaandam wordt nu aandacht gevraagd de wandelschoenen richting het Hembrugterrein te zetten.

“Verder kijken en je eigen streek eens anders beleven? Dwaal dan over het Hembrugterrein aan de hand van de getekende plattegrond van kunstenaar Jan Rothuizen”, vertelt projectmanager Rianne Greven.

Schuilgangen en schietbaan

Jan Rothuizen tekende een plattegrond in opdracht van het Zaans Museum. Zo kan de wandelaar tientallen bijzondere plekken ontdekken. Van ondergrondse schuilgangen, een museum met schietbaan tot filmlocaties. Wist je bijvoorbeeld dat het kantoor van ‘Moordvrouw’ Wendy van Dijk op het Hem brugterrein stond? Of dat de nieuwe SOOF film er werd opgenomen (bekijk de trailer op YouTube).

Het terrein verwelkomde eerder al onder meer filmcrews van Het Perfecte Plaatje, TVOH en GTST. Dat moet je toch met eigen ogen gezien hebben? De urban look van het Hembrugterrein zal de wandelaar zeker aanspreken. Tip: vergeet je fototoestel niet!

Audiotour

Op de website van Marketing Zaanstreek is de kaart te bestellen. Bij de plattegrond hoort ook een audiotour met verhalen van oud-medewerkers, geproduceerd door Stef Visjager (Radiomakers Desmet). Dwaal met de plattegrond over het mysterieuze terrein en ontdek de geschiedenis van de voormalige wapen- en munitiefabriek.

De plattegrond met audiotour kost €2,50 is verkrijgbaar in het Zaans Museum, bij ArtZaanstad, Bind en het Czaar Peterhuisje. Of bestel de plattegrond online (verzendkosten €1,80) op www.zaans.nl/ontdek-de-zaanstreek/hembrugterrein/kaart

De wandelschoenen bevallen goed? Kijk dan ook eens op www.zaans.nl/zien-en-doen/wandelen voor meer leuke wandelroutes.